Hur man tråd en ljudkabel

August 30

Hur man tråd en ljudkabel


Ljudkablar är nödvändigheter när kabeldragning ett ljudsystem. Antingen i form av låg nivå anslutningar som RCA, HDMI, optiska digitalkablar eller hög nivå högtalarkabel, kabeldragning ljudkablarna inte kräver en inneboende hög nivå av skicklighet. Efter märkning och forma kodning finns på alla ljudkablar, kan vem som helst ansluta dessa kritiska trådar utan tidigare erfarenhet.

Instruktioner

signal~~POS=TRUNC

1 Hitta de röda och vita analoga RCA-uttag på källenheten och mottagaren. Anslut de röda och vita kablarna till motsvarande uttag till ingången på val på mottagaren.

2 Wire HDMI för ljud genom att placera det avlånga uttaget märkt "HDMI". Försiktigt in änden av kabeln till den apparat HDMI-utgång och mottagarens HDMI-ingång.

3 Ta bort plastskyddslocket på ändarna av den optiska kabeln. Hitta den nycklade optiska utgången på den apparat och den matchande optiska in på mottagaren. Detta markeras av en plastdörr eller löstagbar hatt.

Högtalarkabel

4 Skär högtalarkabeln till önskad längd med hjälp av trådklipp.

5 Remsa 1/2 tum av isoleringen från ändarna av högtalarkabeln, utsätta de inre ledarna.

6 Lossa skruvklämman lock på mottagaren och högtalare. Skjut de blottade trådarna i hålen på skruvterminaler och dra åt locken tillbaka ner för att fästa ledarna.

Tips

  • Använd banankontakter för att förhindra för tidig oxidation av högtalarkabeln, och att underlätta processen att fästa kabeln till högtalarna och mottagaren.
  • För att förhindra oavsiktliga shorts, aldrig göra anslutningar medan systemet är på.