Hur man Flush Ett kylmedelssystem

January 26

De flesta människor inte ens tänka på sin bil kylsystem tills de lämnas strandsatta med en bil som är överhettad. Att hålla kylsystemet i toppskick är avgörande för livet på din motor. Denna guide kommer att instruera dig om hur du spola och ändra dina fordon kylvätska.

Instruktioner

Flusing ditt fordon kylsystemet

1 Se till att motorn inte har körts ett tag, och är kallt. Om motorn har varit igång vätskan kommer att vara mycket varmt och under extrem press, och kan skada dig när du öppnar kylarlocket.

2 Hitta tömningsventilen på kylaren för att tömma den. Tömningsventilen bör vara på botten av radiatorn. Dränera vätska i en hink, inte gör det möjligt att köra på marken. När du har dränerat kylaren helt stänga avloppsventilen.

3 Du är nu redo att installera en back flush kit. Dessa kit är relativt billiga och kan köpas hos din lokala Biltema. Följ instruktionerna på baksidan av just din kit. Sammanfattningsvis måste du klippa värmeinloppsslangen går till toppen av motorn. Det är där du kommer att installera T avsnitt i kitet i kylmediet linje. Slip båda ändarna av slangen på denna montering och dra åt klämmorna som följde med satsen. Nu kan du ansluta din trädgårdsslang till denna koppling.

4 Placera omkastare som medföljde kitet i öppningen på toppen av kylaren. Det är där vattnet och kylmediet kommer att hälla ut från det börja spola kylsystemet. En slang eller ett rör kommer att vara användbara för att rikta vattnet i en hink.

5 Starta motorn, aktivera aggregatet högt och slå på trädgårdsslang. Kylvätskan bör börja cirkulerar genom motorn och kommer ut genom avledaren på toppen av kylaren. Fortsätt tills rent vatten börjar komma ut toppen. Detta bör bara ta några minuter.

6 Stäng av motorn och trädgårdsslang. Därefter dränera kylaren igen i en hink och stäng dräneringsventil när du är klar.

7 Nu är det dags att lägga till den nya anti frysa. Häll hela innehållet i antifrysflaskan i den tomma kylaren och fyll tills kylvätska rinner ut ur halsen. Skruva kylarlocket igen och jobbet är klart. Glöm inte att skruva tillbaka locket på för T montering installerades också.

8 Ta en snabb provkörning för att säkerställa att allt fungerar som det ska.

Tips

  • Installera tillbaka spola kit kommer att göra det gå mycket snabbare nästa gång du spola kylare.
  • Kassera den använda vätskan ordentligt. Ring din lokala Biltema eftersom de kommer att kunna återvinna det åt dig.
  • Arbeta aldrig på kylaren när motorn är varm.
  • Kylarvätska är giftig. Lämna inte ut det där barn eller husdjur kan nå den.
  • Låt inte kylarvätska för att köra ner i avloppet. Förfoga över den på ett säkert sätt.
  • Alltid dubbelkolla och inspektera ditt arbete noggrant.