Hur man tar bort dörrpanelen i en 2005 Sierra

December 9

När du behöver komma åt komponenter inuti dörren till ditt 2005 GMC Sierra, måste du ta bort den inre dörrpanelen. Medan processen kan vara inblandade, det är verkligen inte svårt. Var mycket försiktig när du tar bort paneler och luckor, som de flesta av dem kräver bända ut och det är mycket lätt att repa panel om ditt verktyg glider eller om du inte betalar nära uppmärksamhet som du arbetar.

Instruktioner

1 Öppna dörren till ditt Sierra och lokalisera den lilla triangulära panel på toppen av dörren, strax bakom spegeln. Den hålls på plats med två små klipp så bara försiktigt bända bort ramen med en skruvmejsel eller spackelspade.

2 Ta bort kåpan som omger dörrlås, försiktigt bända bort det med en platt skruvmejsel eller liknande verktyg. Ta bort skruven bakom panelen med en stjärnskruvmejsel.

3 Ta bort de två plastpluggarna i ansiktet av dig dörrpanelen genom att bända ut dem, försiktigt så att inte repa dörrpanelen. En platt skruvmejsel eller liknande verktyg fungerar bra för detta. Leta reda på Torx skruvar bakom kontakterna med T20 Torx skruvmejsel.

4 Leta upp och ta bort 7mm skruven bakom armstödet med hjälp av en hylsa och mutterdragare. Ta bort trim runt innerdörrhandtaget genom att bända loss den med en skruvmejsel. Det lossnar mycket lätt men återigen, vara noga med att inte repa panelen när du tar bort den.

5 Leta reda på 7mm skruven i botten på förvaringsfacket i botten av dörren leta upp 7mm skruven på den nedre kanten av panelen och ta bort båda skruvarna med en mutterdragare.

6 Lyft luckan något och dra bort den från dörren ungefär 3 till 4 inches. Nå upp under dörrpanelen, släpp låsspärren på den elektriska kontakten på baksidan av fönster, dörrlås och spegelbrytarenheten. Dra kontakten nedåt för att ta bort den från växlar och sedan lyfta panelen helt utanför dörren.