Hur man fixar bilen Starter på en SL1 Saturn

March 3

Hur man fixar bilen Starter på en SL1 Saturn


Startern är naturligtvis en kritisk komponent i alla bilar. Om det slutar fungera korrekt, får du ingenstans snabbt. Att ta sig till start av en SL1 Saturn 1,9-litersmotorn är lättare om hela fordonet hissas upp på en fordonslyft. Men även då det kräver känsla snarare än att se till att ta bort och ersätta den ursprungliga starter. Du kan dock utföra denna uppgift i din egen trädgård genom att följa korrekt förfarande om du har några mekaniska färdigheter och rätt verktyg.

Instruktioner

1 Öppna huven på Saturn SL1 och sedan ta bort den svarta negativa batterikabeln klämma / skruv från batteriet med spärr och en socket. Isolera klämman / bulten så att den inte kommer i kontakt med den sida-stolpen negativa batterikontakt medan du utför reparationen.

2 Lokalisera den övre startbulten nära insugningsröret konsol vid den bakre mitten av motorrummet. Demontera start bulten med spärr och en socket.

3 Hissa den främre änden av Saturn SL1 upp med en domkraft och stöd bilen på pallbockar hänförts främre rambalkar. Vara säker på jack står är placerade i ett högt läge för att tillåta tillgång rum till start (belägen mellan brandväggen och motorrum i mitten av fordonet).

4 Krypa under SL1 och sedan koppla bort startmotorn skärmklämman med hjälp av en tång för att koppla bort den. För skärm ut och bort för att avslöja starter.

5 Ta bort startmotorsolenoiden trådterminaler med hjälp av spärr och en kompatibel uttag. För att säkerställa korrekt tråd terminal återinkoppling, märka kablar om det behövs.

6 Placera fyra-tums anslutning på spärr och hitta en kompatibel uttag för att passa lägre startfästbulten. Detta kommer att ske genom känsla eftersom du inte kommer att kunna se den nedre start bult. Demontera bulten med spärr, förlängning och uttaget.

7 Demontera start från botten av motorrummet och sedan installera ersättnings starter genom att vända borttagningsproceduren.