Typer av Crossover vechicles

September 28

Typer av Crossover vechicles


Crossover fordon är löst kategoriseras i tre grupper: kompakt, medelstora och fullstora. Inom dessa kategorier finns många olika modeller och typer av delning. Från bränsletyp - diesel, standard eller hybrid - specialisering - exotiska, lyx och prestanda - korsningar finns i många olika iterationer. I allmänhet Övergångar blanda stationsvagnar och SUV. De flesta övergångar kan hålla sju eller fler passagerare ganska bekvämt och skryta bättre bakre lagring än sedaner. Ingen definitiv definition finns för en crossover-fordon och kategorin fortsätter att expandera varje år.

Kompakt

Kompakt crossover tenderar att vara bil-baserade snarare än lastbilsbaserade fordon. Den här typen av crossover är avsedd för mindre familjer som vill ha flexibelt lastutrymme och som är bekymrad över att få bra bränsleekonomi från sitt fordon. Till skillnad från sedans, som är av jämförbar storlek, kompakta delning har större dragkapacitet och är oftast utrustade med fyrhjulsdrift. Dessa fordon har en högre körställning än sedaner, men de är inte lika rejäl eller robust som SUV är inte köras på terräng.

Medelstora

Medelstora delningsfilter är en blandning av stationsvagnar eller andra kombi bilar och små stadsjeepar. De främsta skälen till varför konsumenter köper medelstora delning snarare än någon av dessa typer av fordon är att de letar efter ett fordon lämpar sig för många användningsområden. Medelstora delningsfilter ger mer rymliga och bekväma sittplatser än stationsvagnar, liksom en mer upphöjd körställning. Även om medelstora delning är inte så bränslesnåla som sedaner eller kompakta korsningar, de erbjuder bättre MPG än jämförbara SUV. Medelstora delningsfilter är också vanligtvis utrustade med fyrhjulsdrift och klarar att hantera off-road terräng.

Fullstor

Fullstor delningsfilter är avsedda att vara ett alternativ till de större stadsjeepar och minibussar. Den här typen av crossover har inte bränsleeffektivitet mindre delning. Dock är kabin för dessa fordon vanligen åtta eller nio passagerare. Cabin funktioner är ofta mer lyxiga och bekvämare än de som finns i minibussar. Fullstor korsningar offra bagageutrymmet för att hålla fler människor men fordonen har fortfarande fyra hjul eller fyrhjulsdrift och kan hantera robusta terräng. Priset på fullstora delning varierar avsevärt, särskilt för lyx och prestanda fordon.