Vad är glaspaket för?

March 25

Vad är glaspaket för?


Det finns ett antal olika sätt att uppgradera och ändra bilens avgassystem. Genom att byta ut bilens ljuddämpare med ett glas pack ljuddämpare, kan du påverka ljudnivån och prestanda förmågor av bilen. Du bör överväga alla möjliga biverkningar av att ändra din avgassystemet innan du sätter ett glas pack ljuddämpare på din bil eller lastbil.

Vad är en Glass Pack?

Glaspaket ljuddämpare är utformade för att tillåta luft att strömma direkt genom avgasröret och minska mottryck. Avgaskanalen av en glas pack ljuddämpare innehåller en glasfiber barriär, som hjälper dämpa avgasljudet. Glaspaket ljuddämpare inte innehåller skärmar, som långsamt luftflöde genom ljuddämparen. Glas förpackningar vanligtvis inte dämpa så mycket ljud som lager fordons halsdukar, så att installera en glaspaket kommer troligen att göra bilens avgassystem högre.

Tillgänglighet och kostnad

Glaspaket ljuddämpare är allmänt tillgängliga från en mängd olika tillverkare. När det gäller ändringar avgasglasförpackningar är en relativt billig modifikation. I de flesta fall kommer du att kunna köpa glaspaketet själv för mindre än $ 50.

Fördelar och nackdelar med glas Packs

Den största fördelen med att installera en glasförpackning är att du kanske kan förbättra avgasflödet och minska mängden mottryck i avgaserna. Mottryck skapas när flödet av avgaser genom en ljuddämpare är begränsad. Beroende på vilken typ av fordon och motor, vilket minskar mottryck kan förbättra prestanda genom att tillåta avgaserna att strömma ut ur fordonet snabbare.

Lagligheten av en glas Pack

De lagar som reglerar ändringar bilavgaser kommer att variera, beroende på det område där du bor. Du bör kontrollera din statliga och lokala lagar innan byta ut bilens ljuddämpare för en eftermarknad glas pack ljuddämpare. Stater där provning och inspektioner utsläppen görs är det mest sannolika att ha lagar som påverkar de ändringar som kan göras för att ett avgassystem. Underlåtenhet att lyda avgaser och lagar utsläpp kan leda till böter och även till förlust av förmågan att köra bilen på allmän väg.