Hur man använder en Canon 1000D DSLR Camera

July 3

Hur man använder en Canon 1000D DSLR Camera


Canon 1000D digital SLR-kamera, populärt kallad Rebel XS är en nybörjar D-SLR med en 10 megapixel sensor som kan skjuta tre bilder per sekund. Dess höga upplösning 2,5-tums LCD-skärm kan användas för Live View-fotografering och dess sju autofokuspunkter spåra rörliga föremål väl. Kameran tar till SD-minneskort, precis som de flesta point-and-shoot kameror, så att minnet kan portas över när man köper en första systemkamera. 1000D är kompakt, väger 15,9 uns och mäta 4,96 inches bred, 3,8 inches hög och 2,4 inches djup.

Instruktioner

1 Vrid lägesväljaren på den högra sidan av toppen av kameran till en av fotograferingslägena. Förutom full auto (den gröna rektangeln), har 1000D porträtt, landskap, makro, sportskytte, nattporträtt och nattlandskap fotograferingsmetoder för att optimera kameran för bästa möjliga skott under dessa förhållanden.

2 Tryck på nedåtpilen för att välja en inställning bildstil. När lägesratten är inställd på stående eller liggande, är det stående och liggande inställningar väljs automatiskt. Men du kan också välja att skjuta i monokroma (svartvitt) eller neutral, från bildstilen inställningarna genom att trycka på uppåt- eller nedåtpilarna för att välja dig önskad inställning, pressningen "Set".

3 Titta genom sökaren, eller tryck på "Meny" och sedan trycka på högerpilen för att välja andra inställningsmenyn och nedåtpilen för att välja "Live View Shoot." Tryck på "Set" en gång för att välja undermenyn, använd sedan nedåtpilen för att välja "Aktivera" och tryck på "Set" igen. Detta aktiverar livevisningsfotografering genom LCD-skärmen.

4 Rikta kameran mot det motiv som du vill fotografera och rotera objektivet för att justera zoomen önskat intervall.

5 Trycka ned avtryckaren halvvägs för att aktivera autofokus. När autofokuspunkterna blinka en kort stund rött och kameran piper genom att trycka på avtryckaren för att ta bilden.

6 Se bilden du sköt genom att trycka på uppspelningspilen grönt. Använd vänster / höger pilarna för att bläddra framåt och bakåt bland dina bilder.