Hur gör jag Wire Pickup Trailer Lights?

May 30

Hur gör jag Wire Pickup Trailer Lights?


Inkoppling en pickup för släpets lampor kan göras på två sätt, beroende på vilken typ av släpvagn för att dras. Om vagnen är utrustad med en grundläggande rättslig belysning vägnätet av sidoljus och en tagg belysning, bromsljus och blinkers pickup ska kopplas med en platt fyra stift problem. Om vagnen är utrustad med en väg rättssystem plus elektriska bromsar och en ombord batteri för att driva en utbrytning nödstoppssystemet bör pickup kopplas med en rund sju stift problem.

Instruktioner

1 Bestäm vilken typ av lås som du behöver för att kabeln till pickup beroende på vilken typ av släpvagn du kommer att bogsering. Köp en platt fyra stift med tillräcklig integrerad fyra ledartråd för att nå de redan existerande ljus kluster, eller en runda sju stift och tillräcklig sju ledartråd för att nå hytten. Dessa material kan hittas på Bildelsaffärer eller lastbil gången hem förbättring lager.

2 Anslut fyra stift kroken genom att ansluta de integrerade ledningar utskjutande från dess bakre till redan existerande ledningar bakom ljuset kluster. Använd egna trådskarv att göra anslutningarna. Kontrollera med din instruktionsbok för att bekräfta färgkoder; branschstandard färgkoder är vita 10-gauge tråd för marken till fordon anslutning, brun 14-gauge tråd för baklyktor / varselljus / licens basplatta, gul 14-gauge tråd till vänstersväng / bromsljus anslutning och grön 14-gauge tråd till höger / bromsljusledaranslutning.

3 Anslut sju stift kroken genom att dirigera kabeln till dess plats från fyra källor citeras för fyra stift lås, sedan ansluta dem till terminalen navet inuti sju stift hake enligt följande: vit kabel till terminal ett, brun till plint tre, gul tråd till terminal fem och grön tråd till terminal sex. Dessutom ansluter blå 12-gauge tråd för bromsstyrenheten anslutning till terminal två, den svarta 10-gauge tråd för chassit batterianslutning till terminal fyra och lila 14-gauge tråd för back-up lampor till terminal sju (i mitten).

4 Dra blå tråden till bromsstyrningen monterad i hytten, och bifoga det i enlighet med bromsstyrningen tillverkarens anvisningar. Route den svarta kabeln till en levande utbud som är konstant när dragfordonet är påslagen, såsom bakom strålkastarna växla och ansluta den med en inline säkring vid strömstyrka designad av trailertillverkaren. Dra lila kabeln till baksidan av redan existerande backningsstrålkastare, och anslut den med en kabel skarv.

5 Isolera alla Splicer anslutningar med eltejp, och säkra alla körningar av kabel från varma och rörliga delar med plast buntband.

Tips

  • Låt en medhjälpare kontrollera funktionen hos alla lampor innan släpet på vägen för första gången, och kalibrera bromsstyrningen i enlighet med dess tillverkarens anvisningar om platt, jämnt underlag från tung trafik.