Datsun 510 Timing Instruktioner

September 24

Datsun 510 Timing Instruktioner


Rätt timing är avgörande för bilens prestanda. Kamkedjan koordinerar rätt rytm mellan vevaxeln och kamaxeln se till att motorn går jämnt. Justering av kamkedjan kräver viss kunskap om hur en motor fungerar och rätt verktyg. Eftersom Datsun 510 är en äldre modell bil, den har en transmissionskedja snarare än ett bälte, vilket gör det något svårare att justera också.

Instruktioner

Utsätta kamkedjan

1 Koppla bort batterikablarna.

2 Tappa ur oljan.

3 Dränera kylmediet och avlägsna radiator med övre och nedre slangar.

4 Ta generatorn och generatorremmen, distributör, oljepump med drivaxeln, kylfläkt och fläkthjulet med drivremmen, vattenpump, vevaxel remskiva och den främre cylinderkåpa.

Korrigera timing

5 Vrid vevaxeln tills numret ett kolven är vid Tap Dead Center (TDC) på kompressionstakten.

6 Ta reda på om kamaxeldrevet plats skåra som finns kvar av den ovala spåret på fästplattan. Om så är fallet, då kedjan behöver justeras.

7 Avlägsna kamaxeldrevet och kedjan, sedan lägga tillbaka på i nummer två markerad på drevet. Märket på kedjan måste vara i linje med märket på drevet.

8 Gör steg 1 för att se om skåran i drevet är till höger om spåret i fästplattan. Om det inte är det, gör om steg 3, med undantag sätta drevet och kedjan igen i nummer tre. Om skåran på kedjehjulet är fortfarande inte till höger om spåret i plattan, då kedjan har sträckts bortom reparation och behöver bytas ut.

Tips

  • Det är bäst att köpa nya packningar för att ersätta de gamla avlägsnas i processen för att exponera kamkedjan.
  • När det är möjligt, placera bultar och skruvar tillbaka i sina respektive hål så att de inte går vilse och så du vet vart de går under monteringen.
  • Kör inte bilen på ett alltför sträckt kamkedjan eftersom det kan orsaka allvarliga skador på motorn.