Hur man programmerar videobandspelare & Digital Kabel spela in

February 2

Hur man programmerar videobandspelare & Digital Kabel spela in


Både videon och kabelbox DVR-funktionen kan schemaläggas för att spela in program som kommer luft i framtiden, och spela in kabel-TV. Alla program som kabel box DVR poster kan åter inspelad på en videobandspelare senare. Vissa kabel-boxar har också en funktion som gör att du kan kopiera din inspelning till en videobandspelare. Att starta inspelningen med videobandspelaren, måste enheten korrekt ansluten till kabelboxen.

Instruktioner

videobandspelare

1 Se till att "Input" port på baksidan av videobandspelaren är ansluten till "Cable Out" eller "VCR" anslutning på baksidan av kabelbox med en koaxialkabel. Den "Out" port på videobandspelaren måste anslutas till TV: ns "In" med en RCA-kabel.

2 Slå på TV: n, kabelbox och video. Välj "Input" på TV fjärrkontrollen och välja ingång för den anslutna videobandspelaren. Även ställa in kanalmottagare på både digitalbox och videobandspelare till antingen kanal 3 eller 4. Båda måste vara på samma kanal.

3 Tryck på "VCR / TV" -knappen på videobandspelaren fjärrkontrollen.

4 Tryck på "Meny" -knappen på videobandspelaren fjärrkontrollen.

5 Välj alternativet för att schemalägga ett program. Välj sedan att spela in programmet en gång, dagligen eller varje vecka.

6 Välj programnummer. Många videobandspelare gör att du kan spela in fem till åtta olika program. Om detta är första gången att programmera videobandspelaren för att spela in, väljer programmet "1." Tryck på "Enter".

7 Tryck på kanalnumret när du uppmanas via menyn. Detta nummer är den kanal som programmet kommer att sändas vidare.

8 Mata in starttiden med hjälp av siffertangenterna på videobandspelaren fjärrkontrollen när det efterfrågas. Du måste också välja AM eller PM Ange sedan stopptid och datum för att starta inspelningen.

9 Välj en inspelningshastighet - SP, LP eller SLP. Den snabbaste inspelningshastighet - SP - kommer att spela i högre kvalitet, men kommer också att använda mer av bandet.

10 Sätt i ett tomt band i videobandspelaren och stänga av videobandspelaren av när det efterfrågas. Videobandspelaren slås på av sig själv när det är dags att spela in.

kabel DVR

11 Välj "Guide" -knappen på kabeln fjärrkontrollen.

12 Hitta ett program som står på schemat som du vill spela in. Använd piltangenterna för att navigera till den programtitel på schemat.

13 Tryck på "Record" -knappen kabeln fjärrkontrollen.

14 Välj inspelningsalternativ. Du kan välja att spela in en visning, alla avsnitt, endast episoder som spelar på en viss kanal vid en viss tidpunkt eller bara nya avsnitt. Tryck sedan på "Välj".

Kopiera till videobandspelare

15 Sätt i ett tomt band i videobandspelaren.

16 Tryck på "DVR List" knappen på kabeln fjärrkontrollen.

17 Tryck på pilknapparna för att markera det program du vill kopiera till videobandspelaren. Sedan trycker på "Select / Enter" -knappen.

18 Välj alternativet "Kopiera till videobandspelare" från skärmen inspelningsalternativ. Tryck sedan på den utsedda för att börja kopiera. DVR kommer att kommunicera med videobandspelaren, och ställ in den för att starta och stoppa inspelningen.

Tips

  • Du kan också spela in live-kabel TV-program på din videobandspelare eller DVR. Vrid TV till just programmet och välj "Record" -knappen på enheten fjärrkontroll.