Skillnader mellan en receiver & en förstärkare

September 14

Skillnader mellan en receiver & en förstärkare


Många komponenter gå in utforma en hemmabiosystem. Några av dessa objekt liknande namn, och dessa likheter kan leda till förvirring om varje objektets funktion. Till exempel, en A / V-mottagare och förstärkare är ibland förvirrade i medvetandet hos konsumenterna. Skillnaderna mellan de två är inte särskilt komplicerat att förstå.

förstärkare Grunderna

Vad en förstärkare gör är i grunden förklaras av dess namn. Den förstärker ljud. En ljudkälla, som ett musikinstrument eller en CD-spelare, matar sina ljudsignaler via en kabel till förstärkaren, som sedan förstärker ljudet i en mängd olika sätt och utgångar det genom inbyggda eller externt anslutna högtalare. En högre driven förstärkare, mätt i watt, kan producera starkare ljud med större klarhet. Lägre kvalitet ampere kommer att snedvrida ljudet om det inte kan hantera stora volymer.

A / V-mottagare Grundläggande

A / V står för "ljud och video." En A / V-receiver kan ta emot både ljud och ljussignaler från en mängd olika källor, såsom radio, CD-spelare, DVD-spelare och spelkonsoler. Mottagaren kan sedan mata dessa signaler till en mängd olika skärmar, högtalare eller inspelningsenheter, som en TV eller CD-spelare. En A / V-receiver har typiskt olika volym och ljudkontrollerna och förmågan att växla mellan olika ingångar för en enda utgång.

Skillnaden

En förstärkare har en grundläggande funktion: att förstärka ljud för en starkare utgång. En A / V-mottagare har vissa funktioner som liknar en förstärkare, nämligen möjligheten att öka volymen av en ljudkälla och lägga till ljudeffekter. En A / V-mottagare har den extra möjligheten att ta in videosignaler som kan sedan ut till en videoskärm. Detta används främst när du har flera källor försöker mata in en enda TV eller bildskärm som har otillräckliga ingångsportar. Denna förmåga att hantera video är den främsta skillnaden mellan en förstärkare och en A / V-mottagare.