Lägga till en turbo-laddare till en förgasare motor

September 15

Lägga till en turbo-laddare till en förgasare motor


Förgasare och turboladdare kan komma överens under de rätta omständigheterna; Det är en fråga om inställning och upprätthålla motorns luft-bränsleförhållande. Montering en turboladdare till en förgasare motor är inte en omöjlig uppgift, men stämningen som följer görs bäst av en professionell under kontrollerade förhållanden.

Instruktioner

1 Installera turboladdare kit, utan turbo utsignal till motor slangar, genom att följa tillverkarens instruktioner. Detta innebär vanligtvis att ersätta en eller båda av de avgasgrenrör med enheter utformade för att stödja en turbo, eller dirigering produktionen av ditt lager grenrör till en gemensam ledning (kallad "up-pipe") på vilken turbo fästen. Du kommer då att behöva hitta en oljetrycksledning för att mata turbo eller turbos och att dirigera turbo ut genom en intercooler, om du väljer att installera en.

2 Installera en förseglad förgasare modifierats för blås turbo användning. Dessa förgasare använder slutna gaspådrag axlar för att förhindra boost läckage, flyter nitrophyl resistent mot krossning i uppsving och en accelerator pump refereras till fördelaren i stället för laddtrycket. Du kan ändra din befintliga förgasaren för att utföra samma uppgift men detta kräver omfattande kunskap om förgasaren funktion och kan inte vara värt ansträngningen.

3 Anslut turbo eller intercooler utmatning till förgasaren med en genomblåsnings förgasaren "hatt". Dessa avgörande kopplare bult där din luftrenare annars skulle sitta och göra blås installationen möjlig; din förgasare tillverkaren bör kunna peka dig i riktning mot en som kommer att arbeta med din förgasare.

4 Installera en högtrycks, hög volym bränslepump och öka referens tillbaka stil bränsletrycksregulator. Ett lyft refererade tryckregulator kommer att öka bränsletrycket till förgasaren linjärt med boost och se till att lufttrycket i insugningssystemet aldrig överstiger bränsletrycket i förgasaren. Om detta skulle hända, skulle bränsleflödet sippra till ett stopp och din motor skulle skadas.

5 Bogsera bilen till en kvalificerad butik för att ha förgasaren inställd för motorn. En bra tekniker skulle sätta bilen på en dynamometer för att testa och anpassa det under alla möjliga kör- och accelerationsförhållanden. Tuning tid kan bli dyrt, men sedan igen, så kan helt nya motorer.

Tips

  • Detta är en ganska grundläggande ram för ett genomblåsnings förgasaren installationsprogrammet men installations detaljerna kommer att variera kraftigt med varje installation. En sak du måste tänka på är att även öka modifierade förgasare aldrig var avsedda att ge ytterligare bränsle under boost, så du kanske vill överväga ett ytterligare bränsleanrikning systemet. Du kan använda en tryckmanövrerad, vatten-metanol insprutningssystem eller en mer sofistikerad elektroniskt insprutningssystem; Det är upp till din budget och önskemål.