Hur man byter en förarsidan Fönster på en 2000 Toyota Camry

September 13

Hur man byter en förarsidan Fönster på en 2000 Toyota Camry


Ersättning av förarens fönster sida på en 2000 Toyota Camry kräver avlägsnande av det befintliga fönstret och installation av den nya. Åtkomst till fönstret åstadkoms genom att ta bort dörrpanel. Uppgifter om dörren panel bort beror på om fordonet har manuellt eller elektriskt manövrerade fönster. Du bör ha ersättningsfönster på sidan, innan du tar bort det befintliga fönstret. Nya eller bärgade fönster kan användas som ersättare.

Instruktioner

1 Sänka sidor förarens, fullständigt, in i dörren. Öppna huven och ta bort batterikablarna från batteriet med en tång. Ta bort minuskabeln, följt av pluskabeln. Vänta två minuter för airbagsystemet kondensatorn att fullgöra, innan du arbetar på dörren.

2 Ta bort fönstret vevhandtaget på manuellt manövrerade fönster, genom att skjuta en trasa under armen av vevhandtaget, och med hjälp av tryck mot en klämma, vid veven, för att frigöra klämman. Dra upp dörrlåset ratten med handen, för att ta bort den.

Ta bort fönsterkontakt plattan på elektriskt manövrerade fönster, genom att bända omkopplaren plattan med en skruvmejsel. Koppla de elektriska kontakterna från omkopplaren plattan. Ta bort en skruv inuti panelen, med en stjärnskruvmejsel. Bända loss den yttre spegel täcka, med hjälp av en vanlig skruvmejsel.

3 Förbered dörrbeklädnad bort, genom att ta bort plastskivorna som täcker fästskruvarna. Ta bort skruvarna i dörrpanel och dörr armstödet. Bända försiktigt, runt dörren panelen, med hjälp av en skruvmejsel, för att frigöra den från sitt innehav klipp. Dra upp panelen; avlägsna eventuella bifogade elektriska kontaktdon, och ta bort panelen från dörren.

4 Lyft fönstret, med ena handen, tillräckligt långt för att ge dig tillgång till de två fönsterfästskruvar. Använda en hylsnyckel för att ta bort fönstret kvarhållande bultar genom hålen i dörrkarmen. Lyft fönstret nog att förstå det vid öppnandet, och lyft ut genom dörren.

5 Placera byta fönster i dörren, och installera fönsterfästskruvar. Sätt tillbaka alla delar som avlägsnades, och anslut batterikablarna. Testa fönsterdrift, efter återanslutning.

Tips

  • Förhindra skärsår från skarpa kanter, genom att bära handskar vid hantering fönsterglaset, och när du arbetar inuti dörrkarmen.
  • Oavsiktlig airbagen kan orsaka skada.