Så här ändrar bakaxelolja på en Jeep Cherokee XJ

December 31

Växellådsoljan i en Jeep Cherokee bakaxel montering kan förorenas med tiden på grund av vatten, värme och andra element, så det är en bra idé att ändra det då och då. Det finns också syntetiska växeloljor på marknaden nu som erbjuder överlägsen smörjning om du väljer att gå den vägen. Kom ihåg att avyttra den använda oljan på rätt sätt, antingen genom lokala avfallshanteringen eller Biltema. Den oljebyte kan göras ganska enkelt med gemensamma mekaniker verktyg.

Instruktioner

1 Töm växellådsoljan från differential genom att lossa några av bultarna på undersidan av differentialkåpan sedan sätta in en flat skruvmejsel i springan. Placera ett uppsamlingskärl under huset och bänd upp locket bara lite. När oljan runnit flyttar pannan och satte den säkert bort där det inte kommer att få sparkas över.

2 Ta bort resten av bultarna och ta av locket. Använd en ren trasa och torka ut huset för att se till att allt skräp tas bort innan locket. Skrapa packningsytorna på både huset och locket med skruvmejsel, rakblad eller kniv.

3 Sätt tillbaka differentialkåpan och fyll på olja. Smörjer packningen på båda sidor med RTV silikon placera sedan tillbaka locket på huset, med packningen i mellan. Sätt tillbaka bultarna men bara stänga dem så hårt som möjligt med händerna tills packningen silikon torkar. Efter en timme eller så, kommer silikon vara klibbig nog att dra åt bultarna ner resten av vägen. När de har dragits åt, ta bort påfyllningsskruven i mitten av differential locket och häll i växellådsoljan. Lägg det mycket långsamt tills den börjar bara att sippra tillbaka ut ur hålet sedan tillbaka kontakten. Kontrollera efter läckor innan du kör jeep.