Hur man väljer den olja och Vätskor för en Chevy Cobalt

March 16

Först infördes i 2005 års modell, Chevy Cobalt ersatte Cavalier som den nya kompakta sedanmodell. Liksom alla komprimerar den Cobalt uppoffringar extra utrymme och komfort i namn av bränsleeffektivitet. Här är hur man väljer olja och vätskor för alla årsmodeller av Chevy Cobalt.

Instruktioner

1 Toppa din radiator eller kylvätskebehållaren behov med en 50/50 blandning av rent, drickbart vatten och DEX-COOL kylvätska. Med någon annan kylvätska kan leda till för tidig korrosion.

2 Använd SAE 5W-30 motorolja som uppfyller GM-standarden GM6094M om du kör 2.2L L4 motorn. Leta efter "American Petroleum Institute certifierad för Bensinmotorer" starburst symbol. Bruksanvisningen rekommenderar GM Goodwrench olja som uppfyller alla krav för en Chevrolet Cobalt.

3 Ändra din växellådsolja regelbundet för att hålla den från att bli smutsig. Se till att använda DEXRON-III automatisk växellåda vätska om du har en manuell eller automatisk växellåda. Leta efter meddelandet "Godkänt för H-specifikation" i ATF vätska etiketten.

4 Observera att medan Chevrolet rekommenderar Optikleen Bricka lösningsmedel för användning i din Chevy kobolt, är detta en av de vätskor där urskiljning är minst nödvändigt. Så länge du använder vätska med tillräcklig frostskydd för temperaturzonen, arbetar nästan vad som helst.

5 Sätt Delco Supreme 11 bromsvätska i bromsarna och kopplingssystem om det är möjligt. Du kan ersätta motsvarigheter, men de absolut måste vara DOT-3.

Tips

  • Om du kör en 2.0L L4 laddade motor i Chevy Cobalt du behöver en speciell motorolja som uppfyller GM Standard GM4718M. Inte varje olja - speciellt syntetmaterial - med "American Petroleum Institute certifierad för Bensinmotorer" starburst symbol uppfyller denna standard. Leta efter en anteckning på flaskan att det uppfyller GM Standard GM4718M.