Vad som orsakar en bil till Skid

April 30

Vad som orsakar en bil till Skid

Vad är en Mini?

En sladd uppstår när den främre eller bakre delen av en bil i rörelse plötsligt och okontrollerat svänger runt i en cirkelrörelse. Beroende på kraft glid kan fordonet stannar snabbt eller fortsätta den cirkulära banan, vänder flera gånger. Att veta något om hur en sladd uppstår vad som orsakar det och vad man ska göra i händelse av en sladd kan hjälpa dig att vända en okontrollerbar situation i en mindre händelse.

Skid Mechanics

Medar uppstår oftast under körning när kopplingen plötsligt inkopplad eller urkopplad, är bromsarna appliceras för hårt, accelererar bilen för snabbt eller ratten vrids alltför kraftigt. Dessa kan skapa en situation där makt, antingen för mycket eller för lite, orsakar en förlust av dragkraft.

Orsaker till Skids

En kombination av den relativa hastigheten hos fordonet, kommer åtgärderna för föraren och det fysiska tillståndet hos vägen gått samman för att producera en sladd. Medar ske i halt väglag som hindrar fordonet från att bibehålla dragkraft. Dessa inkluderar våt trottoar, vägar med löst material som sand eller grus, isiga vägar och situationer där hala material såsom olja förekommer på vägbanan.

Hur man undviker eller hanterar en Skid

För att undvika en sladd, kör för att uppfylla villkoren i vägen. Kör inte för fort. Det är inte nödvändigt att köra med skyltad hastighet om förhållandena gör att hastigheten osäkra. Lär dig att känna vägen genom ratten genom att detektera hur styrningen påverkar bilen i olika situationer. Framför allt vara medveten om din omgivning och eventuella situationer som kan leda en sladd.

Om bilen börjar sladda, inte panik. Håll alert och se framåt. Inte overcorrect din styrning. Detta kan leda till att du sladda i motsatt riktning ännu mer okontrollerat. Försök att undvika att tillämpa bromsen. Vänd försiktigt ratten, pekar framhjulen i den riktning du vill gå på vägen och sakta accelerera. Detta bör ta bilen tillbaka i linje med vägen och motverka sladd.