Hur du sätter på HDMI-ingång på en Sharp TV

February 4

Sharp TV kommer i ett antal HD-kapabla modeller, främst utnyttja LCD (liquid crystal display) teknologi. De kan sända högupplösta bilder med mycket större tydlighet än icke-HD-tv. För att få en HD-signal, men du behöver en HDMI (High Definition Multimedia Interface) kabel. TV själv måste ställas in för att ta emot input från det. Det är extremt lätt att göra. Det kräver bara lite dubbelkontroll och en förståelse för din TV: ns fjärrkontroll alternativ.

Instruktioner

1 Kontrollera på baksidan av din Sharp TV för HDMI-ingången. Dessa kommer att vara långa, tunna rektangulära uttagen märkta "HDMI". De flesta Sharp TV kommer att innehålla en annan etikett på dessa kontakter med ett ingångsnummer ( "Input 5", "Input 6" eller liknande). Kom ihåg detta nummer. Det kommer att ha betydelse när du slår på TV: n.

2 Anslut ena änden av en HDMI-kabel till ingången på Sharp TV och den andra änden till en kompatibel komponent såsom en HD DVR från din kabel / satellit företag eller en Blu-Ray-spelare. TV: n inte sänds i HD om du inte kan ansluta dessa enheter med en HDMI-kabel (även om det fortfarande kommer att sändas i standardupplösning med hjälp av RCA-kablar eller S-videokablar).

3 Slå på TV: n och den erforderliga komponenten (Blu-Ray, DVR).

4 Tryck på "Input" -knappen på fjärrkontrollen. En lista med signalkällor visas på skärmen ( "Input 1" Input 2 "etc.) Använd markören för att manövrera ner till ingångsnummer som motsvarar HDMI uttag du bara ansluten och tryck på." Input knappen " igen.

5 Tryck på "Meny" -knappen och manövrera markören för att välja "Alternativ". Gå till "HDMI Setup" och tryck på "Enter". Flytta markören uppåt eller nedåt till önskat objekt och klicka på "Enter" igen. Flytta markören från sida till sida för att välja rätt inställning. Hit "Enable" för att göra det möjligt för Sharp TV att automatiskt känna igen HDMI-signalen och "Digital" för att få den rätta ljudsignalen från HDMI-kabeln. Klicka sedan på "Enter" igen.

6 Stänga menyn och titta på TV som vanligt.