DSG Växellåda Problem

February 27

DSG, eller "direkt växellåda," är ett elektroniskt, dubbla kopplingar, fler axeln, manuell växellåda som används av Volkswagen. I en trans konstruktion, har DSG fullt automatisk kontroll och är utan convectional kopplingspedal. DSGs har snabbare växlingstider, trots vissa problem.

Mechatronic Ctrl-Module Fault

En mekatronisk kontrollmodulen fel som nämns av webbplatsen ECUtesting.com kan utvecklas i DSG växellådan systemet. Problemet orsakar en intermittent "PRNDS" ljus som blinkar. DSG börjar arbeta normalt om svalna under en tid, men problemet blir permanent med tiden.

Momentan fördröjning vid acceleration

En tillfällig fördröjning problem vid acceleration nämns av webbplatsen Faqs.org orsakar intermittent acceleration paus problem. Volkswagen korrigerar transmissionsstyrmodulen problemet genom omprogrammering modulen med uppdaterade mjukvaran gratis.

Abrupt växling till neutralläge

Den direkta Shift Gearbox orsakar en abrupt övergång till neutral är ett problem tillskrivas en tillräckligt krusade anslutningstrådar som gör temperatursensorn felaktigt detektera hög växellåda oljetemperatur. Detta bringar transmissionen att växla till neutral abrupt, ett problem som skulle kunna leda till en krasch utan varning, varnar Faqs.org.