Hur man underhåller Servostyrningsvätskans nivåer i en Plymouth Voyager

January 19

Kontroll av servostyrningsvätskenivån i Plymouth Voyager är ett enkelt sätt att utföra hemma underhåll på din bil och förlänga fordonets livslängd. Du kan spara tid genom att kontrollera alla vätskor samtidigt inklusive styrservo, bromsvätska, transmissionsolja och kylvätska. Kontroll av styrservosystemet bidrar också till fångst läcker tidigt och förhindra skador under huven.

Instruktioner

1 Kontrollera styrservo vätska i Plymouth Voyager var 7500 miles för att säkerställa att vätskan inte är låg. Du kan kontrollera vätske tidigare om du har problem med styrningen eller misstänker en läcka, men du bör inte skulle ha att lägga till vätska snabbare än 60.000 miles.

2 Parkera bilen på en plan yta och att minst en halvtimme för motorn svalna innan du checkar servostyrningsvätskans nivå. Varm styrservo läser på en annan nivå än kall styrservo och kommer att orsaka en felaktig tolkning.

3 Leta styrservobehållaren i maskinavdelningen på. Behållaren ska märkas.

4 Ta bort locket och dra ut oljestickan. Rengör oljestickan bort med en trasa och åter insert in i reservoaren, avlägsnande av oljestickan igen att läsa vätskenivån. Om vätskan är lägre än den låga nivåmarkeringen, tillsätt vätska mycket gradvis för att undvika att fylla över den maximala nivån markeringen.

5 Inspektera behållaren och omgivande slangar och klämmor för lösa, slitna eller trasiga delar som kan orsaka en läcka i styrservosystemet. Hot styrservo läcker in din motor kan allvarligt skada din Plymouth Voyager.