Manuell styrning Vs. SERVOSTYRNING

February 26

Även manuella styrsystem är enkla, tillförlitliga och älskad av entusiaster, är servostyrning lika uppskattad för sin användarvänlighet och mångsidighet. Även om vältrar snöslask lådor med gamla fortfarande används i många ekonomibilar har modern teknik förbättrat de hydrauliska assisterade rack så att vissa erbjuder nästan samma svar och prestanda som en manuell rack med ingen av krångel.

Definition

En manuell styrväxel använder en kuggstångsväxel för att stänga av rotationsrörelse av ratten till det fram-och-återgående rörelse som krävs för att vrida hjulen. Drevet är en rund växel som är ansluten till styrkolonnen; kugghjulet ingriper med kuggstången, som är en platt stång med kuggar som skurits i toppen. En hydraulisk servostyrning system använder en motor-monterad pump för att trycksätta en tvåvägskolv, som hjälper till att skjuta eller dra kuggstången i en riktning eller den andra.

styr Typer

Det finns två grundläggande typer av rack: linjär och rörlig ränta. En linjär rack har samma antal tänder hela vägen, så att hjulen svarar samma till styringång oavsett vinkel. En rörlig ränta rack använder mycket tätt placerade tänder i centrum för finjusteringar medan hjulet är riktad relativt rak. De glesa tänder på vardera änden påskynda förhållandet att underlätta parkering. Rörlig ränta rack är bättre lämpade för servostyrning, eftersom snabbare förhållandet gör hjulet svårare att vända.

Snabbhet och precision

Generellt sett, servostyrning reagera snabbare på att styra ingång än manuella lådor. Den manuella lådan brist på hjälpmedel för att utväxlingen måste vara lägre för att tillåta föraren att vrida ratten. Denna lägre förhållande motsvarar flera varv Lås-i-lås, så styrrespons från en manuell låda är i allmänhet mycket lägre. Dock är manuell styrning sig mer exakt eftersom det kräver mer ingående styr att flytta hjulen.

Återkoppling

Återkoppling är en ofta förbisedd men avgörande aspekt av styrbeteende. Återkoppling är motståndet mot rörelse av hjulet, som dikteras av framhjulet dragkraft. Till exempel visar ratten mycket lättare på is än på torr asfalt. Återkoppling i form av motstånd mot rörelse skickar en nästan medvetna signal till hjärnan, vilket ger viktig information om hur väl framhjulen är gripande trottoaren. Detta är särskilt viktigt i framhjulsdrivna bilar, som förlitar sig på, men två däck för att göra allt för styrning och acceleration, och de flesta av broms. Genom design, servostyrning minskar styrmotstånd, och därmed feedback. Av denna anledning, de flesta race bilar kör en manuell styrväxel.

framsteg

Manuell styrning rack har förändrats mycket lite under åren, men servostyrning har haft en mängd förbättringar. De flesta av dessa har styrts mot att ge kraften rack all precision och återkoppling av en manuell rack samtidigt som kraftsystemets användarvänlighet. Dessa förbättringar inkluderar hastighets variabel servo (som erbjuder mer stöd vid låg hastighet) som den som finns i Honda S2000, elektriskt assisterad servostyrning (som varierar kraft efter behov och styrvinkel), och hybrid elektriska / hydrauliska system som använder en datorstyrd elektrisk motor för att driva pumpen.