Hur man hittar en Cherokee Brake Switch

April 30

Bromsljuskontakten i ditt Cherokee styr belysningen av bromsljusen vid bakre delen av fordonet. En felaktigt fungerande strömbrytare kanske inte belysa bromsljus. Denna typ av fel gör väg resa osäkra eftersom andra förare inte vet när du tar din Cherokee till ett stopp. Annat än bil horn blaring, en av de första tecknen på en defekt bromsljuskontakten innebär problem med att flytta växelspaken på automatiska växellådor. Leta upp problematiska switch, och ersätta den, om det behövs, hemma. Att hitta det tar bara fem minuter att göra; reparationen tar dig ytterligare 35 minuter att slutföra.

Instruktioner

1 Öppna förardörren på Cherokee. Om förarsätet flyttas elektriskt snarare än genom ett säte spaken, tryck på knappen som krävs, och flytta ryggstödet så långt det går. Knä eller böja sig ner och positionera dig så att du kan se under din Cherokee instrumentbräda.

2 Följ din Cherokee bromspedalen axel bar från golvet, upp 12 inches till där den ansluter under instrumentbrädan. Axeln-bar är metallstången gummibromspedalen pad fäster i fronten.

3 Identifiera din Cherokee bromsljuskontakten under instrumentbrädan. Den lilla komponenten en tum under bromspedalen axel bar anslutning är bromsljuskontakten. Omkopplaren liknar en bläckpenna och har två kabelstammar som är anslutna till den bakre sidan av den. Framsidan av bromsljuskontakten har en liten kolv på det som liknar en rund dörrklocka summern.

Tips

  • Innan du försöker att serva din Cherokee bromsljuskontakten, koppla bort minuskabeln från batteriet med en hylsnyckel. Koppla bort båda av kablage på baksidan av bromsljuskontakten. Båda selar har en liten säkerhets klipp du måste lyfta för att koppla varje sele. Säkerhets klipp i vissa fall är antingen svårt att komma till för hand eller svårt att lyfta för hand på grund av det trånga utrymmet. Om du har en liten platt skruvmejsel tillgängliga, använda den för att försiktigt lyfta klippen när du kopplar dem. Ta bort låsmuttern på framsidan av din Cherokee bromsljuskontakten med en skiftnyckel och sedan dra övergången från sin monteringsplats.
  • Även om denna reparation verkar lätt, den mest kritiska delen av åter installerar bromsljuskontakten korrekt. En gång installerat, bör kolven på din nya bromsljuskontakten knappt kontakta bromspedalaxeln-bar. Om du installerar den nya växeln och lås den på plats med sin kolv deprimerad, kommer dina bromsljus aldrig stänga. Om du installerar brytaren och dess kolv sitter för långt bort från axel bar, kommer bromsljusen inte komma på alls eller du kommer att uppleva en fördröjning innan de lyser. Gapet mellan axel bar och bromsljuskontakten bör endast vara stor nog för dig att glida en standard papper igenom. Du kan få installationen rätt första gången, men det tar vanligtvis några försök att göra det framgångsrikt. Inte väg testa Cherokee tills du är säker på att du har installerat bromsljuskontakten korrekt.