Hur Storlek en katalysator

December 2

Katalysatorer är i huvudsak ugnar som bakar skadliga avgasutsläpp som kolmonoxid, oförbrända bränslen och kväveoxider till mer inerta former. Omvandlaren fångar värmen från avgaserna som passerar genom, och överför tillräckligt av denna värme i utsläppen för att bryta deras molekylära bindningar. Du behöver inte storlek en omvandlare för en modern bil, Environmental Protection Agency gjorde det för dig när det certifierade en för användning med just din chassi / motorkombination. Men om du är miljömedveten nog att passa en omvandlare till en äldre fordon som inte kräver en, då du behöver någon form av baslinjen på hur storlek det.

Instruktioner

1 Kontrollera de federala regler för din bil. Bilar och lastbilar som inte kom med en katalysator från fabriken (i synnerhet de som framställts före 1972) inte behöver en viss modell eller design; någon omvandlare som fungerar räcker. Men om bilen kom med en omvandlare, då kan du bara lagligt ersätta det med ett bestånd eller eftermarknadsersättningsomvandlare godkänts av EPA för din motor och chassi kombination.

2 Samla in data om bilens vikt, cylindervolym och cylinderantal, hästkrafter och vridmoment egenskaper (särskilt maximalt vridmoment och hästkrafter rpm), power-adderare som turbos och kompressorer och bränsletyp. Dessa viktiga faktorer spelar störst roll för att bestämma utgångs utsläpp och sammansättning, liksom avgasflödet och avgastemperatur vid en given rpm.

3 Hitta 1995-or-senare fordon som bäst matchar bilens specifikationer. Av de faktorer som nämns, bränsletyp, motorvolym, fordonsvikt, topp hästkrafter och vridmoment är det viktigaste.