Hur man ansluter en Creative Zen till en bil ljudsystem

November 29

En Creative Zen är en top-of-the-line MP3-spelare som gör det möjligt att ta dina musikfiler med dig. För att lyssna på din Creative Zen i bilen, måste du lyssna på den via bilens ljudsystem istället för att sätta i hörlurar, som kan blockera ut andra trafik ljud och vara farligt. Ansluta Creative Zen till bilstereon kan göras på två enkla sätt. Om du har en kassettbandspelare i bilen kan du använda en kassettadapter; utan kassett adapter kan du använda en FM-sändare.

Instruktioner

Anslutning Med kassettadapter

1 Se till att din Creative Zen är avstängd.

2 Sätt kassettadaptern i kassettporten på bilstereon.

3 In audio-kabeln från kassettadaptern i hörlursuttaget på din Creative Zen.

4 Slå på Creative Zen, och slå sedan på bilstereon och justera volymen.

Ansluta med FM-sändare

5 Se till FM-sändaren är ansluten till en strömkälla. Detta kommer att vara batterier eller en 12-volts adapter som ansluts till cigarettuttaget eller vägguttaget.

6 Förvandla din radio på men lämna volymen.

7 Anslut ljudkabeln från FM-sändaren till hörlursuttaget på din Creative Zen.

8 Slå på Creative Zen och långsamt vrida upp volymen på bilstereon.

9 Tune genom de nedre kanalerna i din radiostation tills du hör din Creative Zen-sändningar. Detta är oftast på en lägre slutstation, mellan 88,1 och 91,1.

Tips

  • När du hittar den station som sändaren sänder på, förinställd till FM-stationen så att du kan hitta den för framtida referens.
  • Vissa fordon tillverkade efter 2008 har en inbyggd ljudingången på bilstereon eller streck. I dessa fordon du helt enkelt ansluta en ljudkabel till hörlursuttaget på din Creative Zen och den andra änden ansluter till ljuduttaget på stereon.
  • Låg batterinivå i en FM-sändare kommer att få den att inte sända ett effektivt sätt. Om du använder en batteridriven sändare, hålla extra batterier i bilen.