Är det säkert att köra en Amp genom Patchbay?

January 14

Är det säkert att köra en Amp genom Patchbay?


Patchbays används i alla professionella och många större hem inspelningsstudior att organisera ingående och utgående kablar som är anslutna till ljudkomponenter. Det är säkert att köra en förstärkarens ingång och reservutgången till en patchbay, men det är aldrig säkert att köra förstärkarens högtalarutgångar på grund av de högre spänningsnivåer som krävs för att driva högtalarna.

patchbay Grunderna

Eftersom många studio enheter är rackmonterad och innehålla en blandning av fram- och bakmonterade domkrafter, tillgång till ingångs- och utgångspunkter kan vara obekvämt och kräver flera kablar av varierande längd. Komponenter är anslutna till baksidan av patchbayen, vilket resulterar i alla anslutningspunkter bekvämt placerade på framsidan av enheten. Korta patchkablar används sedan för att ansluta, koppla ur och sammankopplingsanordningar på ett ordnat, bekvämt och synligt uppenbara sätt.

Säkra patchbay Anslutningar

Eftersom studio perifera enheter in- och utgångar har låg spänning, kan de säkert vara ansluten och nås från patchbayen. Dessa inkluderar musikinstrument och ljud makt amp ingångar effekter slingor och programmerbara utgångar för att dirigera ytterligare amp ingångar och andra enheter. Andra vanliga anslutna enheter inkluderar instrument, mikrofoner, blandare, förförstärkare, skrivare, datorer och externa effektapparater.

Varning

Bortsett från högspänningshögtalarutgångar bära och patchbayen elektriska oförmåga att hantera resulterande strömbelastningar, du kan också lätt skada ampere. Ampere kräver en ständig anslutning till högtalarbelastningar eller de kan överhettas och sluta att fungera. Spänningen finns i högtalarutgångar kan skada patchbay kretsar och effektivt koppla bort högtalaren från förstärkaren. Oavsiktlig frånkoppling av talarna från patchbayen kan också förekomma, med samma potentiellt förödande resultat.

förstärkare Undantag

Hörlursförstärkare och hörlurar, förförstärkare och enhet distributions ampere arbetar vid låga spänningar och kan säkert kopplas till patchbays. Förförstärkare och distributions ampere är ingångssignal öka enheter, routing den anslutna insignalen till ett eller flera instrument, förstärkare ingångar, inspelningsutrustning och annan kringutrustning.