Hur man använder 500D som en webbkamera

October 31

Canon EOS 500D är en DSLR-kamera som kallas den andra av Canon-serien som erbjuder video-fånga kapacitet. Det gör att HD-videoinspelning med antingen 1080p (1920 x 1080 pixlar) eller 720p (1280 x 720 pixlar) upplösning. Det ger också möjlighet att spela in VGA-upplösning (640 x 480 bildpunkter), som är en standard definition format. Medan Canon inte särskilt anges det i kamerans manual finns tredjepartsprogram som gör det möjligt att använda 500D som en webbkamera.

Instruktioner

1 Installera kameran förare i datorn med cd-skivan som kommer från kameran paketet. Om du inte har det, söka efter installationsfilen på Canons webbplats. Kontrollera att du har den uppdaterade versionen. Detta säkerställer att alla kameradrivrutiner är korrekt installerat i din dator för att göra det helt kompatibelt med din kamera.

2 Installera en tredje part webbkamera program kompatibelt med 500D. Även om ett antal av dessa tredjeparts webcam program finns tillgängliga på nätet, de flesta av dem inte stöder digitala systemkameror eller 500D modellen. En av de mest populära programmen som används för 500D är ExtraWebcam.

3 Anslut kameran till datorn med en USB-anslutning och slå sedan på kameran.

4 Öppna din tredje part webbkamera program och konfigurera dess inställningar. Om kameran inte automatiskt får konfigureras som videokälla för webben streaming, måste du först välja 500D som källa. Välj VGA eller HD-upplösning i alternativet kamerans upplösning, beroende på dina mer specifika önskemål. Använda HD-upplösning kräver mycket snabb Internet hastighet för både dig och en tittar på webbkameran sändningen. I många fall är den VGA-upplösning desto mer praktiskt val.

5 Fixa kamerans läge beroende på hur du vill att ditt ämne att titta på webbkameran filmen. Använder stativ gör kameran positionering av en mer bekväm och säker uppgift.

6 Starta webbkameran streaming med hjälp av tredje part program eller en budbärare program som Skype, Yahoo Messenger eller Google Chat. Om standardwebbkameran används i din messenger program kräver manuell inställning upp, helt enkelt bekräfta 500D som video-capture enhet som du vill använda.