Hur man tar bort regulatorn på en Go Kart Motor

February 19

Hur man tar bort regulatorn på en Go Kart Motor


Go kart har varit ett rekreationsstapelvara för pojkar och flickor i generationer. Även med sin minskad storlek, har vuxna loggade massor av timmar på go kart. Ridning hela dagen lång kostnader öre för gas, och motorerna lämpar sig för enkel reparation. Go kart ägare har alltid försökt hitta sätt att ändra sina små motorer för mer kraft och fart. Ett av dessa sätt innebär att ta bort regulatorn, som styr den vidöppna spjälläge på förgasaren. Extrem försiktighet måste användas för att utföra denna modifiering för att skydda mot överdrivna varvtal, vilket ökar slitaget på motorn.

Instruktioner

1 Vända sig till en vän för att hjälpa dig lyfta go kart upp på ett litet bord, som kommer att ge en ögonhöjd möjlighet att arbeta. Använd en socket och skiftnyckel för att lossa oljetråget avtappningspluggen. Dränera olja från vevhuset i en kastrull. Placera en butik ljus nära sido fallet. Använd en socket och skiftnyckel för att lossa och ta bort de tre skruvarna som håller bensintanken. Slip gastank uppåt och bakåt, och låt den vila på toppen av motorn. Du behöver inte ta bort gummibränsleledningen.

2 Använd en socket och skiftnyckel för att lossa och ta bort alla sido fall bultar. bända försiktigt fallet löst med en skruvmejsel och dra bort den från vevaxeln, utan att riva sönder packningen. Lämna packningen på plats.

3 Titta på den bakre övre delen av motorns vevhus och hitta det lilla regulator länkarmen vilar på en vit, tandad växel. Följ länkarmen upp genom fall och koppla armen vid gaslänken plats genom att dra den lilla sprinten ut med en tång. Slip armen ur fodralet.

4 Tittar på mitten av det vita redskap. Ta bort knappen och brickan i mitten av växelaxeln genom att dra dem rakt ut med fingrarna.

5 Titta på de två fribärande spakarna som sitter inuti den försänkta delen av den vita växel. Använd en skruvmejsel eller tång för att kila stiften att ansluta spakarna till växeln. Dra spakarna ut. Dra den vita växeln direkt från axeln.

6 Torka av vevaxelns tätning på sidan fallet med en trasa. Skjut tillbaka till vevaxeln sido fallet tills den parar med motorblocket. Sätt fall bultar för hand och dra sedan åt dem i tur och ordning med en momentnyckel enligt din reparation manuell specifikationer.

7 Rikta gastank tillbaka på sitt fäste och sätt i fästbultar. Dra åt tank bultar med en socket och skiftnyckel.

8 Byt ut oljetråget avtappningspluggen och dra åt den med en socket och skiftnyckel. Fyll vevhuset med ny olja. Starta motorn och notera gasrespons.

Tips

  • För att ta bort regulatorn på mindre gräsklipparen motor, helt enkelt använda sidskärare att skära guvernören armen utanför gaslänken. Eller ta bort sidosvänghjulet kåpan och koppla bort vingen och bindningen fästad vid insidan av motor intill svänghjulet.
  • Använd vidöppen gas med måtta efter att du har tagit bort regulatorn. Långvarig vidöppen gas på en motor som inte har någon regulator kan orsaka att motorn "over-rev" och blåsa sönder.