Hur man tar bort en Stripped olje Pan Bolt Head

March 28

Hur man tar bort en Stripped olje Pan Bolt Head


Byte av olja i bilen kräver att oljeavtappningsskruven tas bort och ersättas ofta. I processen kan oljebytesbultgängorna tas bort eller oljeavtappningsskruvskallen kan skadas. Detta kan också vara sant för någon av bultarna som håller oljetråget på - och du kommer att behöva packa upp dem, även om du behöver ta bort hela oljetråget av någon anledning. Medan en mekaniker ska kunna ta bort den avskalade oljetråget bult, att veta hur man tar bort en strippad eller skadade oljetråget bult själv kan spara tid och pengar.

Instruktioner

1 Placera ett oljeuppsamlingskärl under oljetråget av bilen.

2 Hammer en bulthuvud utsug på den skadade oljetråget bult - om oljetråget bulthuvudet är skadad - och vrid bulten gratis med en lämplig storlek spärr. Detta kan frigöra bulten från oljetråget eller skulle kunna bryta bulthuvudet av och att lämna resten av bulten fastnat i oljetråget.

3 Slipa ner några utskjutande delar av bulten med en handslipmaskin om bulten är fortfarande fast i oljetråget.

4 Stansa en mittpunkt i den kvarvarande bulten med körnare.

5 Borra ett testhål genom centrum av bulten med borren och 1/8-tums metallborr. Borrar inte längre än längden på bulten, hålla djup på omkring 3/4 av en tum.

6 Borra ett större hål i bulten med hjälp av borr och en något större 3/16 tum borr. Upprepa denna process med 1/4-tums borr. Värmen och vibrationer kan bryta bulten fria och tillåta pjäsen att komma ut som du borrar.

7 Välj en lämplig storlek rak bult utsug från bult extractor set och sätt in den i hålet som du har skapat.

8 Knacka fläkten stadigt på plats med hammare, och vrid fläkten moturs för att ta bort återstoden av den avskalade oljeavtappningsskruven.