Hur man tar bort en rostade mutter på en avgasrör

January 26

Rostiga skruvar och muttrar är en av de svåraste problem att ta itu med när reparera din bil. Fukt och luft orsaka rost över tiden, vilket gör muttern eller bulten svåra att avlägsna. Lyckligtvis kan lösningsmedel och verktyg hjälper dig ta bort delar från bilens avgasgrenrör.

Instruktioner

1 Förvandla din motor och låt fordonet svalna i minst 30 minuter. Avgasgrenröret är en av de hetaste delarna under din huva; låt den svalna för att förhindra brännskador.

2 Öppna motorhuven och spraya en liberal mängd penetrerande lösningsmedel på rostiga muttern. Låt lösningsmedlet sitta i fem till tio minuter, såvida inte förpackningens anvisningar säga något annat. PB Busters och Liquid Wrench är oftast de mest effektiva produkter.

3 Försök att ta bort rost muttern med chanel-lås eller en hylsnyckel. I lindriga till måttliga fall kommer det att lossna. I svåra fall, kommer det inte.

4 Skaffa en mutter splitter om du fortfarande inte kan ta bort muttern. Fäst muttern splitter till rost muttern och vrid slut med tång tills muttern raster. När mutter raster, försiktigt bort det.

Tips

  • Se till att du låta motorn svalna. Avgasgrenröret kan orsaka allvarliga brännskador.