Hur man ändrar broms rotorer på en Chevy Blazer

June 8

Du kan ersätta din egen broms rotorer på din Chevy Blazer förutsatt att du har rätt verktyg. Detta kan spara en hel del pengar på arbetskostnader från din lokala servicestation. Låt ca 30 till 60 minuter per sida för att ta bort de gamla och ersätta dem med nya.

Instruktioner

Hur man ändrar broms rotorer på en Chevy Blazer

1 Parkera Blazer på en plan yta. Vrida ratten hela vägen till höger för att arbeta på det vänstra framhjulet och omvänd procedur för den högra sidan. Placera Blazer i parken och stänga låset.

2 Placera ett hjul chock bakom en eller båda bakdäcken. Använda 1/2 tums enhetsbrytjärn och lämplig storlek djupa uttag, knäcka muttrarna löst. Lyft fordonet med en domkraft och placera en pallbock under bottenstyrarmen under stötdämparen.

3 Pressa kolven i bromsoket i genom att placera stor skruvmejsel eller medium vinkel pry bar i mellan rotorn och bromsoket. Gör detta långsamt tills bromsok har rörelsen på bilderna. Pressa den så långt som möjligt.

4 Ta bort bromsok bultarna med 3/8 tums uttag och 3/8 tum hex huvud uttaget eller 3/8 tums insexnyckel. Placera mätmarkörens upp på toppen av den övre styrarmen och vila på övre kulleden.

5 Ta bort bromsok bron bultar med hjälp av brytjärn och lämplig storlek 1/2 tums enhetsuttag.

6 Ta bort den gamla rotorn. Om detta inte lossnar på navet, kan du behöva hamra rotorn bort, försiktigt så att inte träffa fender väl. Hit exponerade området av rotorn från bakom och framför.

7 Rengör navet så gott du kan med en medelgrovt sandpapper. Försök att rengöra de flesta av de nuvarande rost längs kanten på navet och på framsidan av navet genom lug dubbar.

8 Rengör ny rotor med konserverad broms ren och en butik trasa för att ta bort rost förebyggande beläggning. Var liberal och rengör noggrant.

9 Placera den nya rotorn på navet. Byt bromsok bron och dra åt så hårt du kan med brytjärn.

10 Byt bromsok över rotorn och vara säker på att du inte vrida bromsslangen felaktigt. Om bromsoket inte gå på, kan du behöva ta bort dynorna och pressa kolven ytterligare med en C-klämma eller en stor par kanal lås. Tvinga inte på om det inte passar lätt. Spänna.

11 Byt ut däcket och dra åt muttrarna så hårt du kan få dem med hjulet höjs. Ta bort stödfoten och lägre fordonet och dra åt muttrarna till 100 fot pounds i en alternativ sekvens.

12 Upprepa denna procedur för den andra sidan.

13 Pumpa upp bromspedalen för att återställa hydraultryck till bromsok kolvarna. Ta bort hjulet chock och provköra bilen.

Tips

  • Det rekommenderas i allmänhet vid byte rotorer för att ersätta dynorna samt. De är relativt billiga och de flesta kommer med en livstidsgaranti. Detta ger ytan av den nya rotorn en ny platta som sittplats mot eller för att undvika skevhet den nya rotorn eller väntar på den gamla dynan som sittplats på rätt sätt.
  • Se till att pumpa bromspedalen för att återställa det hydrauliska trycket tillbaka till bromsok kolvarna. Om du försöker att provköra utan att göra detta, kommer du att ha någon bromspedalen och kommer att pumpa snabbt för att återställa det hydrauliska trycket. Beroende på vilka hinder kan vara i vägen, kan detta leda till en potentiellt farlig situation.