Hur man pruta när man köper en begagnad bil

June 23

Hur man pruta när man köper en begagnad bil


Enligt Edmunds.com använde fordon endast ett år gammal kan kosta upp till 30 procent mindre än en ny bil. Bortsett från att din eventuella inköp är mekaniskt ljud, bör du forskning prissättning innan du börjar förhandla. Medan vissa säljare erbjuder sina fordon på ett mycket lågt pris, de flesta lämnar gott om utrymme för förhandlingar.

Instruktioner

1 Vara redo att köpa. Oavsett om du köper privat eller från en återförsäljare till din beredskap köpa och det finns medel är dina starkaste förhandlingsverktyg.

2 Gå online för att dra nytta av fria förhandlingsverktyg från och Kelley Blue Book webbplatser. Sätt i rätt bil information, såsom år, märke, modell, trim nivå och eventuella alternativ som bilen har. Sätt i rätt trafikarbete och visa privat försäljning eller försäljningsvärdet, inte handelsvärdet.

3 Kombinera de två utvärderingsnummer - en från Edmunds och den andra från Kelley Blue Book - och dividera med två för ett värde som du kan inleda förhandlingar på. Många säljare föredrar att använda Kelley Blue Book siffror eftersom de tenderar att vara högre, men det är bara en av flera guider.

4 Kom upp med ett ganska stort antal. Om säljaren erbjuder fordonet till ett pris under det värde du hittat, kanske du redan har en hel del och kan inte pruta. Annars erbjuder $ 2000 under föreslagna värde (eller det belopp du vill betala) och låt säljaren vet att du kommer att köpa omedelbart.

5 Se till att ditt erbjudande är tillräckligt låg, eftersom när du inleda förhandlingar, kan du inte gå lägre, men du kan alltid erbjuda att betala mer. Var tyst när du vänta på säljarens motförslag.

6 Slutföra försäljningen om säljaren samtycker till lågt pris. Om inte, ange ditt argument som motiverar erbjudandet. Till exempel kanske du såg samma bil annonseras för ett lägre pris någon annanstans. Erbjuder ett något högre pris eller vänta för säljaren att ge henne lägsta antalet - påminna säljaren du vill köpa den dagen och har tillgängliga medel.

7 Fortsätt att förhandla tills du är bekväm med ett pris. Du vet ditt fordon värderingar och måste bestämma vad som är en bra affär baserad på forskning. Om säljaren är oskäligt eller fast med ett alltför högt pris, helt enkelt gå vidare för att hitta ett annat fordon.