2002 Subaru Heater Case Removal

October 31

Subaru Impreza är en kompakt bil som har varit i produktion sedan 1993. 2002 modell hör till den andra generationen av denna serie, som omfattar 2002 till 2007 Imprezas. Värmaren fallet i 2002 Impreza innehåller värmeelement, som är en radiator som innehåller kylmedel. Het kylvätska från motorn cirkulerar genom värmeelementet, uppvärmning av bilens interiör. Förfarandet för att ta bort värmaren fallet är densamma för alla Imprezas gjorda 1998-2005.

Instruktioner

1 Koppla bort kabeln från den negativa batteripolen med en hylsnyckel för att förhindra motorn från att starta under värme fallet tas bort. Vänta 10 minuter innan du fortsätter att förhindra att bilens krockkudde från oavsiktligt distribuera.

2 Placera en behållare under kylaren och ta bort avtappningspluggen för radiator med en hylsnyckel. Låta kylvätskan rinna från kylaren in i behållaren och förvara kylmediet för senare användning. Byt avtappningspluggen för kylaren.

3 Lossa slangarna från värmeelementet, och anslut de öppna ändarna av slangarna med butiks trasor. Ta bort radiokonsolen från instrumentbrädan med en hylsnyckel för att ge utrymme för värme fallet. Koppla mugghållaren.

4 Vrid start för växelspaken över om din bil har en manuell växellåda. Ta det övre locket för väljarspaken om bilen har en automatisk växellåda. Lossa locket till konsolen med en hylsnyckel och koppla bort ljudenheten från konsolen. Lösgöra kabeln och elektriska kontaktdon för antennen.

5 Koppla den nedre kåpan för konsolen med en hylsnyckel och ta bort den elektriska kontakten för säkerhetsbältet timer. Ta bort handskfacket och konsolen för instrumentpanelen.

6 Ta bort monteringsbultarna för rattstången med en hylsnyckel, och sänka kolumnen till fordonets golv. Lossa locket till rattstången och koppla öppningsspaken för huven. Vrid omkopplaren för temperaturkontroll till den kallaste inställningen och ställ omkopplaren lägesväljaren till inställningen defroster. Ta bort kablarna för växlar lägesväljaren och temperaturkontroll.

7 Lossa de elektriska kontaktdon för instrumentpanelen. Koppla bort fästbultar på instrumentpanelen och grillen för främre defroster med en hylsnyckel. Ta bort instrumentpanelen från fordonet, och lossa kabeln för hastighetsmätaren från kombinationsmätaren.

8 Lossa kablarna för värmereglering, och koppla den elektriska ledningsnätet från fläktmotorn. Ta bort luftkanalen mellan fläkten och värmaren med en hylsnyckel. Lyft aggregatet fall upp och ut för att ta bort det från fordonet.