Hur Transfer saker från en iPod till en annan

August 16

Apple iPod kan du lagra hundratals till tusentals låtar på en enda enhet, och vissa modeller är utrustade för att lagra video, bilder, program och mer. Om du uppgraderar till en nyare iPod och upptäcker att du behöver för att överföra innehåll från den gamla enheten, kan du finna dig frustrerad på de utmaningar. Till exempel kan du inte ansluta två iPods till varandra, och du kan inte överföra innehåll från en iPod tillbaka till datorn som standard. Du kan fortfarande göra övergången, så länge du använder rätt strategi.

Instruktioner

1 Ladda ner ett program som stöder iPod exporterar (se Resurser för en lista med exempel). Även Apple förlitar sig på iTunes för de flesta iPod ledningsfunktioner, inte iTunes innehåller en exportfunktion och därför måste du använda en tredje part program för att överföra musik från din första iPod tillbaka till datorn.

2 Anslut din första iPod till datorn via USB-porten. Använd din iPod synkkabel för att ansluta och vänta några sekunder för datorn att känna igen iPod som en ansluten enhet.

3 Öppna iPod exporterar programvara. De flesta program innehåller ett fönster som liknar iTunes-fönstret, med bibliotek och spellistor som visas i den vänstra kolumnen. När du öppnar programmet, bör din iPod innehåll automatiskt visas på skärmen.

4 Markera bara det innehåll som du vill överföra till andra iPod. Med hjälp av musen, klicka på låtar, videor och annat innehåll som visas i programmet fönster som du vill exportera.

5 Kopiera innehållet till datorn. I båda det nedre vänstra hörnet eller nedre högra hörnet av programvara fönstret hittar du en knapp som lyder "Export", "Kopiera" eller "Transfer". När du klickar på knappen, kan du se en dialogruta, där du uppmanas att välja en plats för att spara biblioteket. För att enkelt hitta biblioteket för andra iPod, välj skrivbordet som din "Spara" plats.

6 Mata din iPod genom att klicka på knappen "Eject" (en liten triangel ovanför en horisontell linje) i den vänstra kolumnen i din programvara fönster. Koppla din iPod från datorn.

7 Öppna iTunes. Om du inte kan hitta iTunes, leta efter det på din "Start" -menyn (Windows), eller i din "Applications" mapp (Mac OS X). Mappen "Program" visas direkt i din huvudsakliga "Macintosh HD" mapp på skrivbordet. Om datorn inte har iTunes installerat kan du ladda ner den gratis på nätet (se Resurser).

8 Dra dina exporterade iPod-filer från skrivbordet direkt på din iTunes-fönstret och anslut andra iPod till datorn.

9 Klicka på "iPod" -symbolen i "enheter" kolumnen din iTunes-fönstret och klicka på "Sync" knappen om din iPod inte synkroniseras automatiskt. Om din musiksamling innehåller låtar eller videoklipp som hämtats från iTunes på en annan dator, kommer du att se en dialogruta där du uppmanas att ange ett giltigt Apple-ID och lösenord. Ange ditt ID (vanligen en e-postadress) och ditt personliga lösenord för att bekräfta att du äger filerna.