Hur rengör jag Insprutare i en Camaro V6?

June 2

Hur rengör jag Insprutare i en Camaro V6?


Bränsleinsprutningssystem har varit i bruk på bensindrivna fordon sedan mitten av 50-talet. Denna typ av bränslesystemet ger ökad bränsleeffektivitet över frö förgasare, eftersom det insprutade bränslet finfördelas mer fullständigt som det injiceras in i den inkommande luftströmmen. De flesta V6 Camaros har sekventiell bränsleinsprutning. Det finns en enda injektor per cylinder, och en elektronisk krets styr när och hur mycket bränsle sprutas in i cylindern. Att hålla bränslesystemet rent är det enkelt och billigt sätt att säkerställa maximal bränsleekonomi och hästkrafter. För att rengöra bränslesystemet ordentligt, kontakta din bruksanvisning och bestämma mängden gas din tank kommer att hålla.

Instruktioner

1 Häll bränslesystemet / bränsleinsprutnings renare du valt i din nästan tom bensintank för att säkerställa att bränslet och renare blanda mer fullständigt och för att säkerställa att utspädningsförhållandet är korrekt.

2 Hur rengör jag Insprutare i en Camaro V6?

Fyll upp till rena.

Fyll din bensintank med kvalitet varumärken 89/90 oktan bränsle, mid-grade bränsle på de flesta bensinstationer.

3 Kör din bil för att blanda bränslet och bränslesystemet renare och pumpa in bilens bränslekanalens varifrån den kommer att skickas till varje insprutare.

Tips

  • Eftersom injektorn beordras att öppna, kommer bränslet och renare som passerar genom den avlägsna lack, kol och andra avlagringar från injektorn öppningen. Kol och lack tas också bort från ventilytorna som bränslet kommer in i förbränningskammaren genom öppning av insugningsventilen.
  • När du rengör bränsleinsprutningssystem, det är också rekommenderat att du ändrar din luftfilter. Ett rent luftfilter ger den maximala mängden ren luft i ditt intag för förbränning.
  • Spill inte bränslesystemet renare på din färg. Om någon renare skulle bli på färgen, rengör den omedelbart eller det kan skada din färg.