Hur man byter en ATV Seat

November 16

Om du älskar att rida din ATV, men att du inte älskar hur sätet är rippade från alltför mycket roligt och fränare slitage, är det dags för en ersättare. Kanske skummet har blivit platt och hårt, för, och inte gör ett bra jobb på att mildra dig över gupp och ojämn terräng. När du går att ersätta din ATV säte, är du faktiskt inte ersätta sätesmekanismen, bara skum och klädseln. Det är ett snabbt jobb, och du kommer tillbaka till ridning bekvämt på nolltid.

Instruktioner

1 För ersättning sadelöverdrag och skum för ditt varumärke av ATV (se Resurser nedan).

2 Placera den nya klädseln i solen för att värma upp. Detta kommer att hjälpa till med att sträcka det när det börjar bli dags att sätta den på sätet. Använd en hårtork det har ingen sol när du planerar att byta ut locket.

3 Ta bort det gamla locket från din ATV sätet med hjälp av en platt skruvmejsel för att ta ut häftklamrar.

4 Ta bort den gamla säte skum. Det bör lossna lätt. Placera nya skum i sittunderredet, vilket bör passa den exakta storleken och formen på pannan.

5 Placera locket över den främre delen av sitsen och sträcka tyget för att täcka ryggstödet. Börja häftning, bara lägga till några häftklamrar på framsidan, och kontrollera att se till att klädseln förblir centrerat. Dra locket tätt över ryggstödet och tillsätt några häftklamrar där. Se till att det inte finns några rynkor i locket. Dra sidorna ner och tillsätt några häftklamrar för att säkra sidorna. Nu kan du häfta alla områden i mellan, var noga med att dra locket spänd innan häftning.