Instruktioner för ett oljebyte på en Suzuki GZ250

September 4

Instruktioner för ett oljebyte på en Suzuki GZ250


Den 249cc, är encylindrig GZ250 en av Suzukis minsta motorcyklar finns i USA Detta lilla och lätt rida motorcykel har blivit ett populärt alternativ för nya förare som är mer intresserade av en kryssare stil maskin. Även nya motorcyklister kommer att finslipa sina ridvana ombord på GZ250 maskinen ger också en introduktion till grundläggande motorcykel underhållsrutiner, till exempel regelbunden oljebyten, på grund av dess relativt enkel konstruktion. Dessa oljebyten är enkla och kräver endast ett fåtal handverktyg, och bör göras efter de första 600 miles sedan 3000 mil intervall.

Instruktioner

1 Starta motorcykeln och låta motorn gå på tomgång i fem minuter, vilket gör att oljan värmas upp och expandera. Stanna motorn efter att oljan har värmts och parkera motorcykeln på spark stativ.

2 Lokalisera oljeavtappningspluggen, centrerad på undersidan av motorn bakom spark stativet. Placera ett oljetråg under avtappningspluggen. Med hjälp av en 17 mm-uttag, ta bort avtappningspluggen och låt oljan att tömma från motorn. Lyft motorcykeln upprätt för att helt tömma oljan från motorn. Torka av spetsen på avtappningspluggen med en ren handduk innan du sätter i kontakten i motorn. Skruva avtappningspluggen på motor hand tills den sitter mot motorn och dra ett extra halvt varv med en hylsnyckel.

3 Lokalisera den runda oljefiltrets lock på den högra sidan av motorn, som identifierats av tre kupolmuttrarna runt kanten på locket. Skjut mot oljefilterluckan som du tar bort kupolmuttrarna med en 10 mm hylsa. Sakta dra bort kåpan från motorn. En liten mängd olja kan läcka ut från höljet; torka bort det med en ren handduk. Dra filterfjädern och olja-filterelementet ut ur motorn.

4 Infoga den öppna änden av det nya olje-filterelement in i motorn. Placera fjädern i det runda hållaren på insidan av den oljefiltrets lock. Placera oljefiltrets lock på motorn och hålla den på plats medan du drar åt kupolmuttrarna med 10 mm-uttag.

5 Skruva av oljepåfyllningslocket på den högra sidan av motorn och för in en tratt in i påfyllningshalsen. Tillsätt långsamt upp till 1,5 liter färsk SAE 10W40 motorolja. Ta bort tratten och torka bort eventuellt spill med en ren handduk innan du skruvar oljepåfyllningslocket på plats.

6 Starta motorn och låt den gå på tomgång under en minut. Stoppa motorn och knäböja till höger om motorcykeln. Ta tag i höger handtag och dra motorcykeln i ett upprätt läge. Olja ska fylla runt oljenivåmätare på höger sida av motorn. Om oljenivån ligger under "F" märket på mätaren, sänka motorcykeln på sin spark stativ och tillsätt en liten mängd olja in genom oljepåfyllningsröret och kontrollera oljenivån igen. Upprepa vid behov tills oljan är i nivå med "F" märke.

Tips

  • Använd en motorcykel stativ för att hålla motorcykeln upprätt för att göra jobbet enklare.
  • Tryck mot oljefiltrets lock för att förhindra filterfjädern från att expandera, vilket gör det svårt att ta bort locket på ekollon nötter.
  • Motorn och motorolja kommer att heta. Var försiktig och bära handskar för att förhindra brännskador.
  • Do inte åt avtappningspluggen. Överdriven åtdragning kan klippa bort trådar, förhindrar avtappningspluggen från tätnings helt.