Hur man använder Safari på en iPhone

March 15

Hur man använder Safari på en iPhone. Med Apple iPhone, kan du komma åt Internet när som helst genom Apples Safari webbläsare. Zooma in på en webbsida med bara en kran finger, eller anpassa dina hemsidor. Lär dig grunderna i navigering Safari så att du kan läsa de senaste nyheterna, kolla sportresultat eller visa videoklipp.

Instruktioner

1 Tryck på "Safari" längst ner på iPhone startskärmen. Längst upp på skärmen, skriver in en webbadress med knappsatsen. Följ en text eller en bild länk på webbsidan. Tryck på bilden eller blå, understruken text länken för att öppna en ny sida.

2 Slå din webbsida från helskärm till widescreen. Vänd iPhone sidled så att sidan expanderar från vänster till höger. Vänd tillbaka till vertikalt läge för att komma tillbaka till normalläge.

3 Zooma in på en nyhetsartikel eller ett annat webbpost. På framsidan av webbplatsen, dubbelknacka en kolumn eller avsnitt. Artikeln expanderar så att du kan läsa den utan irriterade ögon. För att zooma ut, dubbeltrycka igen.

4 Dra fingret uppåt, nedåt eller åt sidan för att bläddra webbsidan. Ett finger är nödvändigt att rulla webbsidan, men om du bläddra ramar inom sidan, använda två fingrar.

5 Sök på webben via Safari. Peka på förstoringsglaset längst upp till vänster på sidan för att komma till webbläsaren sökfältet. Skriv in ett ord eller en fras, klicka på webbläsar länken för att generera en lista över relaterade sökresultat. Safari har sin egen standardwebbläsare, men du kan ändra det genom att gå till iPhone startskärmen, plocka "Inställningar", "Safari", "sökmotor" och sedan webbläsaren i ditt val.

6 Anpassa Safari hemsida genom att lägga till dina favoritwebbplatser. Hitta de webbplatser som du vill lägga till, tryck sedan på "plus" längst ned på skärmen för att lägga till dem i Safari hemsida. Ta bort en hemsida ikon genom att trycka och hålla ikonen tills den viftar och tryck sedan på "X" i hörnet av ikonen. Att gå tillbaka till Safari hemsida sparar dina ändringar.

7 Lägg ett bokmärke till en webbsida om du vill återvända till det utan att skriva adressen. Återigen, tryck på "plus" -ikonen, följt av "Lägg till bokmärke." För att öppna ett bokmärke trycker du på öppen bok längst ned på sidan och sedan klicka på en sparad sida. Avsluta Safari genom att trycka på "Home" -knappen, som tar dig tillbaka till iPhone startskärmen.