Vilka är de tre typer av kommunikationsteknik?

October 2

Vilka är de tre typer av kommunikationsteknik?


Långdistanskommunikation är lättare än någonsin tack vare tre tekniska framsteg som endast har funnits i några decennier: mobiltelefon, Internet och Wi-Fi. Nu människor kan kommunicera över hela världen och sprida information mycket brett. Även hushållsapparater utgör en del av denna elektroniska nätet.

internet

Internet är den viktigaste kommunikationstekniken, som 2011. Internet har ett enormt antal kommunikationskanaler genom vilka individer kan kommunicera person-till-person eller i grupper som kan innehålla miljontals människor. Internet kan överföra ljud, video, text, statiska bilder och olika andra typer av information omedelbart över hela världen. Via Internet, kan en individ sprida information till alla som har tillgång till Internet och kan förstå budskapet.

internetKategorier

Inom Internet finns flera underkategorier av tekniker som har gjort en stor inverkan på kommunikation. Sociala medier har gjort det möjligt för medborgarjournalister att rapportera nyheter som det händer. Rekommendationssystem och Pagerank algoritmer tillåter Internetanvändare att rekommendera innehåll, vilket orsakar innehåll att bli mer synlig för andra Internetanvändare.

Som webbplatser blivit allt mer sammanlänkade, kan Internetanvändare kommunicera med varandra över flera kanaler. Till exempel kan en användare logga in på ett socialt nätverk konto och sedan lämna synpunkter på en webbplatsens innehåll genom sociala nätverk konto. Genom statusuppdateringar på olika nätverkssajter, kan användare hålla kontakten med vänner och familj hela tiden.

Mobiltelefoner

Mobiltelefoner var en gång bara för att prata med andra användare mobiltelefon - på samma sätt som traditionella telefoner mark linjer används. Men mobiltelefoner tillåter nu användare att skicka textmeddelanden, video och bilder som tagits med telefonen. Detta gör nästan vem som helst att registrera information och skicka den till vänner eller ladda upp information på Internet. Stora politiska händelser och naturkatastrofer kan spelas in och laddas upp.

Wi-Fi

Med trådlös Internet-teknik, även känd som Wi-Fi, kan alla enheter med en trådlös Internet-anslutning ansluter direkt till Internet utan att behöva ansluta till ett modem. Eftersom många företag och institutioner erbjuder Wi-Fi, Internet-användare har större flexibilitet i där de kan använda Internet. Wi-Fi-teknik har gjort det möjligt flera enheter för att bli sammankopplade. Mobiltelefoner, datorer, digitalkameror och andra enheter kan skicka information, vilket gör att Internet-användare att kommunicera med alla enheter som de har tillgängliga. Detta gör det möjligt för vänner och medarbetare att förbli sammankopplade hela tiden.