Hur gör jag en Honda CRF-100 Dirt Bike snabbare?

January 28

Hur gör jag en Honda CRF-100 Dirt Bike snabbare?


Att kunna pressa mer fart ur en Honda CRF-100 dirt bike kan göra hela skillnaden mellan ledande förpackningen eller lämnas i dammet. Men att hitta denna extra fart kan vara en utmaning utan att göra några ändringar i dirt bike motor, bränslesystem och slutväxel. Några av dessa ändringar är lätta nog för de flesta människor att utföra på egen hand i en eftermiddag. Men stora kraftvinster kräver omfattande mekaniska skicklighet och en hälsosam plånbok. Utvärdera dina förväntningar och göra rätt ändringar som bäst passar din budget.

Instruktioner

1 Byt lager 14-tand framdrev med en mindre eftermarknaden 13-tand drev. Detta kommer att öka motorcykeln förmåga att accelerera snabbt i någon växel. Notera dock att den totala toppfart på smuts cykeln kommer att sänkas. Installera en större 16-tand framdrev för att ge en högre toppfart med en liten förlust av direkt acceleration.

2 Uppgradera motorcykel luftintag, bränsle- och avgassystem. Installera en friflytande luftfilter och avgassystemet ersätta beståndet luftfilter och avgassystem. Ersätter de restriktiva massans komponenter tillåter en högre volym av luft att passera in i och ut ur motorn. Installera större jetplan i motorcykelns förgasaren för att öka bränsleflödet för att matcha den ökade luftflödet. Denna blandning av bränsle och luft sedan dras in i motorn och förbränns, vilket skapar mer kraft för att driva motorcykeln framåt snabbare.

3 Byt motorns topp-slutet, bestående av cylindern, kolven, ventiler, kamaxlar och vevaxeln, med en prestanda motor kit. Dessa kit är främst avsedd för racing och utnyttja kamaxlar som öppnar insugningsventilerna och avgas under en längre tid, vilket gör att mer luft och bränsle att dras in i motorn. Vissa satser kan öka motorcykeln förmåga att varva högre än ett lager motor, vilket gör att motorn för att generera ström längre. Installera en prestanda motor kit kräver avlägsnande och demontering av motorn.