1995 Ford Probe GT startproblem

October 6

1995 Ford Probe GT startproblem


Startproblem i din 1995 Ford Probe kan orsakas av många olika frågor. Kärn symtom: veva, men inte startar, ingen cranking och svårstartad. Alla av dessa symptom kan orsakas av flera problem, och några av symptomen har en gemensam orsak.

Veva men ingen start

När 1995 Ford Probe vevar över men startar inte, det finns flera komponenter som kan orsaka detta problem. En viktig fråga är att motorn blir liten eller ingen bränsle. Denna brist på bränsle kan orsakas av en felaktig bränslepumpen, dålig bränslepump relä, blåsta bränslepump säkring, igensatt bränslefilter eller till och med en bruten bränsleledningen. Felaktig gnista kan orsaka detta. Andra frågor att överväga att inkludera en sviktande tändspole, spruckna eller slitna tändkablarna, en sprucken fördelarlock eller en sviktande ECU.

Ingen Cranking eller Svag Cranking

Om motorn inte startar över när du vrider nyckeln, du troligtvis har ett batteri med inte tillräckligt ampere att veva runt motorn; en sviktande generator eller en hög spänning oavgjort, med låset är också vanliga orsaker till ett svagt batteri i sonden. Det finns andra orsaker till detta problem också, bland annat lösa ledningar, en sviktande startmotor eller till och med en felaktig tändningslåset.

svårstartad

Din Ford Probe kan lätt börja ibland, men ibland tar upprepade försök att få motorn att vända. Detta orsakas oftast av låg bränsletryck på grund av en sviktande bränslepump, igensatt bränslefilter eller ens en läckande bränsle injektor. Detta kan också orsakas av en vakuumläcka eftersom detta kan leda till att tändförställningen tidigareläggas, som orsakar svår start. En annan fråga kan vara med tändgnista, som orsakas av en sviktande tändningsledningen en sprucken distributör eller ens en utsliten tändrotor.