Vad är en HDMI-ingång Splitter?

January 16

En HDMI (High Definition Multimedia Interface) ingång splitter är en audio / video-komponent som gör en enhet med en HDMI-utgång som ska anslutas till ett antal andra enheter med HDMI-ingångar. Det distribuerar och förstärker signalen till identiska signaler för att ge hög kvalitet HD-video och ljud till varje mottagande bildskärm.

HDMI

Från och med 2009, HDMI-anslutningar ger det bästa sättet att skicka HD-video och ljud från en DVD / Blu-Ray-spelare eller en kabel / satellitmottagare till en HDTV. HDMI möjliggör 1920 (horisontellt) av 1080 (vertikala) linjer i upplösning till att omfatta HD-bilden, samt Dolby 5.1-kanaligt surroundljud digitalt ljud.

Användande

Anslut strömkabeln och anslut till ett eluttag. Använd en HDMI-kabel för att ansluta från startkomponenten till splitter ingång, sedan ansluta till så många TV-apparater eller monitorer som splitter har utgångar med hjälp av fler HDMI-kablar.

Förstärkning

Video- och ljudsignaler kan försvaga och bryta ned när de är uppdelade eller om det finns en lång sträcka mellan komponenter. HDMI-ingångssplitters buffert också och förstärker de utgående signaler för att förhindra att signalförlust.

fördelar

HDMI-ingångs delare är väl lämpad för platser såsom restauranger, krogar, konferensrum, skolor och kontor där flera HDTV-skärmar är i bruk och högkvalitativ video fortfarande önskas.

cascading

För ett ännu större antal TV-apparater, kan HDMI-ingångssplitters anslutas i rad, vilket skapar en kaskadeffekt som ytterligare förstärker och skyddar den ursprungliga signalen, även över större avstånd.