Hur ansluta tre ljudkablar för en ingång

April 22

Hur ansluta tre ljudkablar för en ingång


Det var inte så länge sedan att fästa högtalare till en ljudenhet var så enkelt som att koppla två uppsättningar av RCA-kontakter i enhetens färgkodade ingångar. Nu när underhållningssystem har blivit vardagsmat, är det inte ovanligt att hitta många enheter anslutna till en fem- eller sju högtalare surroundsystem. Sortering genom en labyrint av kablar kan vara utmanande nog, men att inrätta en anpassad konfiguration - som att ansluta tre RCA-kablar till en enda uppsättning ingångar - kan vara rent skrämmande. Lyckligtvis är uppgiften inte så svårt som det låter, och du behöver inte en dyr adapter eller professionell hjälp för att göra det.

Instruktioner

1 Skär av änden av en av kablarna med en avbitartång, vilket innebär att ungefär två inches av kabel ansluten till RCA-kontakter (vänster och höger pluggar).

2 Gör en halv tum snitt mellan de positiva och negativa ledningar vid slutet av avskurna kabeln. Eftersom de två kablarna som går genom högtalarkabel är oftast märkta med separata färger och ofta delat med en fördjupning, bestämma var att klippa ska vara enkelt. Dra de två kablarna bort från varandra för att dela upp kabeln omkring två inches.

3 Ta bort ungefär en halv tum av isoleringen från slutet av varje separerade tråd med hjälp av din kabelskalare.

4 Upprepa steg 1 till 3 för de andra två kablar.

5 Separera de två ledningarna som härrör från en av de avskurna RCA-kontakter och band om en halv tum av isoleringen från slutet av varje.

6 Ordna alla fyra avhuggna kablar så att ändarna med de exponerade trådarna uppåt och nivå med varandra. Grupp fyra positiva ledningar, nypa ihop de exponerade ändarna och vrida dem medurs. I de flesta RCA högtalarkablarna är positiva ledningen antingen inneslutna i isolering som är röd eller märkta med en rand som löper längs dess längd; om din är inte bara se till att alla fyra är inneslutna i samma färg isolering.

7 Placera en tråd mutter över tvinnade grupp av trådar och lås den genom att vrida den medurs.

8 Vrid de återstående fyra trådar samman och säkra dem med en annan tråd mutter.

9 Linda en bit eltejp runt den grupp av kablar om en tum under tråd nötter. Detta kommer att bidra till att förhindra trådarna från att separera om någon drar misstag kabeln.

10 Anslut RCA-kontakterna till motsvarande uttag på ljudenheten. Ljudsignalen kommer att sändas via alla tre RCA-kablar.

Tips

  • Innan detta projekt, se till att kablarna du arbetar med är tillräckligt lång för att passa dina behov. När du gör det, ta hänsyn till eventuella ytterligare längd kan du behöva köra kabeln längs lister och bakom möbler.
  • Om du gå med i olika längder av tråd tillsammans med en tråd mutter, kommer de att vara mer mottagliga för att komma ifrån varandra. Så om du råkar skära genom en positiv eller negativ tråd medan strippa det, är det bäst att göra ett rent snitt genom hela kabeln och börja om igen.
  • Koppla en högtalare från en ljudenhet genom att dra i kabeln kan orsaka en kortslutning i trådarna - särskilt när tre kablar skarvas till en enda uppsättning kontakter. Koppla alltid en högtalarkabel genom att ta tag i RCA-kontakten och dra ut den ur ingången.