Vad är skillnaden mellan en relingen och en Bulwark?

April 26

Vad är skillnaden mellan en relingen och en Bulwark?


Orden reling och brädgång låter som de kan hänvisa till något liknande. Båda är olika typer av armering som deltar i försvaret. Medan ord kan tyckas liknande, reling och brädgång har mycket olika betydelser.

Reling

Termen "reling" härstammar från en förstärkt toppskiva av fartyget, där artilleri monterades. Termen är nautiska och idag hänvisar till toppen av sidan av fartyget eller i en träkärl, den översta plankan. Artilleri på krigsfartyg visade så tung, de övre kanterna i det område där de monteras kanonerna eller andra artilleri måste förstärkas. Denna topp område blev känt och fortfarande kallas "relingen."

Bålverk

En annan term för ett bålverk är vall. En bålverk är en barriär, vall eller befästa muren byggdes för försvaret. Soldater bygga bålverk för att skydda sin position under krigsuppdrag.

annat område

Reling avses ursprungligen till en del av den används för att stödja artilleri skepp. Bulwark har en nautisk klang också. En bålverk på ett fartyg hänvisar till den del av höljet eller väggen ovanför däck som tjänar till att skydda personer eller föremål på huvuddäck. Detta slutna del av däcket över vattnet är ett "försvar" eller bålverk för dem på huvuddäck.