LG Optimus M slutar svara Under samtal

July 23

LG Optimus M slutar svara Under samtal


LG Optimus M Android smartphone kan inaktivera skärmen eller slutar svara mitten samtal på grund av ett fel som kan ha orsakats av felaktig maskinvara eller felanvändning. Först släpptes i slutet av 2010, är ​​Optimus M är MetroPCS operatörsspecifika version av telefonen. Sprints Optimus S och T-Mobiles Optimus T är kloner av Optimus M.

Blockerad induktiva givaren

Om Optimus M slutar svara eller fryser endast under telefonsamtal, kan problemet vara bunden till en blockerad eller hindras närhetssensor. Placera en skärm film lock eller enhet fall för nära närhetssensorn kan leda till att enhetens display och knapptryckning för att fungera. Telefoner använder närhetssensorer för att inaktivera skärmen under ett telefonsamtal när telefonen är placerad bredvid den som ringer huvud för att bevara batteriet och förhindra oavsiktliga användarkommandon. Emellertid kan andra föremål som får alltför nära sensorn utlösa skärmen avstängning och orsaka att enheten slutar svara. Närhetssensorn är belägen till vänster om hörluren på framsidan av anordningen.

Batteri Överhettning Problem

Android-enheter kanske inte fungerar om de överhettas. Om Optimus M överhettas under ett samtal, kan det frysa och avstängning för att undvika fel. Överhettning kan vara relaterade till batteritid - smartphone litiumbatterier har en begränsad livslängd och kan oftast laddas 300 till 500 gånger innan de misslyckas, eventuellt stöter överhettningsproblem över tiden. Om du inte har ersatt batteriet i Optimus M, är det troligt ett par år gammal och skulle kunna närma sig slutet av sin livscykel.

Överbelastad Device Frysning

LG Optimus M slutar svara på grund av problem med enhetens programvara. Du kanske kan lösa problemen genom att utföra en mjuk återställning och ta bort enheten SD-minneskort. Utför en mjuk återställning genom att stänga av telefonen, ta ut batteriet i 30 sekunder, återansluta batteriet och vrida tillbaka telefonen. En annan orsak till bristen på svar kan vara att Optimus M är överbelastad: Försök att stänga bakgrundsuppgifter och appar att felsöka. Om telefonen är låg på minne, kan du kanske att stoppa frysning genom att rensa utrymme på det inbyggda minnet via avinstallera program och ta bort media.

Felaktig utrustning eller programvara

Du kanske kan lösa frysning problem genom att uppdatera telefonen till den senaste programversionen från MetroPCS. Som ett sista desperat försök innan utesluta hårdvarufel, försöka utföra en fabriksåterställning på Optimus M. Factory återställa enheten kommer bort allt sparas i internminnet. Du kan göra en fabriksåterställning genom att hålla Home, Power och volymknapparna när du slår på telefonen. När LG logotyp visas, frige alla tre tangenter för att initiera fabriksåterställning.