Hur man använder Metal Flake Paint

April 21

Hur man använder Metal Flake Paint


Metall flake färg används ofta i billackering, både i eftermarknaden anpassad målning samt i originalutrustning färg från fordonstillverkaren. Besprutning metallflingfärg kräver en speciell teknik för att förhindra flingorna suspenderade i färgen från liggande på den målade panelen. Detta ger den färdiga produkten uppkomsten av oönskade linjer och fläckar i färgen.

Instruktioner

1 Blanda färgen noggrant, och sedan hälla det i sprutpistolen målar reservoar. Detta är den stora koppen ovanpå sprutpistolen. Anslut luftledningen till sprutpistolen luftintag montering som leder från luftkompressorn. Slå i sprutpistolen lufttrycket till 20 pounds per kvadrattum och sprutmönstret du önskar.

2 Applicera två lager av metalliclack på bilen. Låt färgen please upp i fem minuter mellan lagren, men inte låt den torka helt och hållet.

3 Skruva upp lufttrycket på sprutpistolen med 1/4 varv. Detta kommer att ge en bredare ström av färg som blåser metallfling i mer varierade riktningar. Flingan kommer att hålla fast den allra översta ytan av färgen, i stället för att fastställas i ett tjockt lager av vätska.

4 Spraya sista lagret av färg på måfå, med färgen böljande i moln över fordonet. Se till att täcka hela ytan av fordonet, när du står tillbaka något längre än vad du skulle måla i rader. Arbeta snabbt och tömma återstoden av färgen i färgpistol på ytan av fordonet.

5 Applicera klar topplack och låt torka i ett par dagar.

Tips

  • Masken fordonet innan färgen processen för att förhindra måla över-spray på däck, fönster och speglar.
  • För bästa resultat, använd en atmosfär förslutna sprutbox för att förhindra damm eller smuts från att inkapslade i färgen. Om du inte har tillgång till en, be din mekaniker, eftersom vissa auto-plåtslagerier kommer att hyra ut sina färg bås.
  • Användningen av fordons metalliclack kräver speciell utrustning och utbildning för att utföra korrekt. Om du inte har erfarenhet målning bilar, träna på metallskrot innan ett helt fordon.
  • Skyddsglasögon, handskar och arbetskläder medan målning. Bär en skyddsmask när man målar för att förhindra inandning av rök under lackeringsprocessen.
  • Paint och lösningsmedel är mycket brandfarliga. Undvik öppen eld eller rökning i närheten av en nyligen målade fordon eller målningen platsen.