Hur man byter oljetråget packning i en Pontiac Bonneville

April 20

Om du märker att din Pontiac Bonneville lämnar ett spår av olja bakom, kan det innebära att oljetråget packningen är utsliten. Byte av oljetråget packningen är ganska involverad, så avsätta flera timmar för jobbet. Så här ändrar oljetråget packningen på 2000 och senare Pontiac Bonneville modeller med en 4,6-L motor.

Instruktioner

1 Palla upp den främre änden av Pontiac Bonneville, stödja det säkert på en pallbock och blockerar bakhjulen för att hålla dem stabila.

2 Krypa under fordonet och lokalisera avtappningspluggen på undersidan av oljetråget och skjut en hink under pluggen. Använd en hylsnyckel för att ta bort avtappningspluggen och låt oljan rinna ut hinken. När oljan runnit, sätt tillbaka pluggen.

3 Ta bort den främre avgasgrenröret röret och koppla motoroljenivån kontaktdon. Ta bort sensorn och lossa oljetråget bultar. Ta bort skruvarna med fingrarna så att de inte kommer att släppa in i skopan.

4 Ta bort oljetråget och skrapa bort den gamla packningen, vilket gör att den är helt bort. Torka av ytan med lösningsmedel, att se alla spår av olja avlägsnas från oljetråget spåret. Torka ur insidan av oljetråget.

5 Arbeta den nya packningen i spåret, som arbetar i båda riktningarna. Sätt oljetråget tillbaka på vevhuset och dra åt skruvarna ordentligt. Montera motoroljesensor och dra åt skruvarna med momentnyckel till 15 fot pund. Anslut kontakten till oljesensorn och installera avgasgrenrör röret.

6 Fyll motorn med ren olja och kontrollera nivån med en mätsticka för att se till att du har lagt till rätt mängd. 2002 Bonneville modeller kräver 4,5 qt. olja.

7 Häll den gamla oljan i en tom mjölkkanna och kasta den på rätt sätt vid ett garage eller för riskavfall.

Tips

  • Om du har en Pontiac Bonneville med en 3.8l motor, vara noga med att ta bort oljenivågivare innan du tar bort oljetråget. Ta bort oljetråget först kan skada oljenivåsensorn.