3G Vs. 4G-nät

June 9

3G Vs. 4G-nät


3G är den tredje generationen av den internationella mobil Telecommuncations-2000 standard. Denna standard definieras av Internationella teleunionen. 3G introducerade samtidig användning av tal och datatjänster och högre datahastigheter. 4G är nästa i raden standard som ger högre datahastigheter. 4G förväntas ge förbättrad spel, multimedia och Internet stöd.

Historia

4G är nästa i raden trådlösa standarden. Året 1991 sågar 2G användare flyttar från analoga till digitala signaler. 3G främjas multimedia stöd då det infördes 2001. 3G-tjänst blev tillgänglig i USA 2003 och 4G-tjänster infördes på vissa nätverk i USA i december 2009. Baserat på tidigare erfarenheter, verkar det som de flesta nätverksstandarder har en livslängd på cirka 10 år. Men med ökningen av mobila plattformar och användare, kan livslängden blir kortare.

Funktioner

4G standarder ger mycket hög kapacitet och utnyttja IP-paket teknik med mål överföringshastigheter på 100 Mbit / sekund. 4G kommer också tillåta användare att utnyttja nätverk som inte är 4G kan vid denna tidpunkt. Eftersom 4G kommer att använda IP-paket teknik och inte kretskopplad teknik dataöverföring kommer att bli snabbare, eftersom IP-paket teknik tillåter användning av VoIP eller röst över IP som har blivit populära hos konsumenterna via företag som Vonage.

överväganden

Den nominella datahastighet på 4G-användare är baserad på individer som rör sig med hög hastighet via körning. Högre priser för dataöverföring kommer att vara tillgänglig för användare som är stillastående eller är placerade nära sändarmaster. 4G standarder är tänkt att möjliggöra en smidig övergång eller "hand-off" från en typ av nät till ett annat. Detta skulle göra det möjligt för användare att uppleva en smidig övergång och inte släppa ett samtal när du flyttar från ett nät till ett annat.

Geografi

4G täckning kommer att börja rulla ut under 2010. Tampa, Florida ryktas vara den första staden att ha 4G-nät täckning finns. Större metropoler är oftast det första att se en sådan ny teknik baserad på befolkningsnummer. De mindre landsbygdsområden eller städer är några år efter den mottagande denna typ av teknik.

potential

En annan faktor att utnyttja IP-teknologi är konsumtion av IPv4-adresser. Internet är slut på IP-adresser och så IPv6 infördes för att möjliggöra ytterligare expansion. Denna teknik är fortfarande i sin linda, men 4G-tekniken måste kunna stödja detta protokoll.