Hur man gör en bil batteriet att räcka längre

September 9

För att din bil att köra på rätt sätt, måste batteriet vara igång ordentligt. Om det inte är upp till maximal effektivitet bilen kan vara en riktig huvudvärk för att starta. Om batteriet är i dåligt skick, kan bilen inte ens startar alls. Att upprätthålla ett bilbatteri gör det möjligt att pågå i två till fem år.

Instruktioner

1 Rengör batteripolerna. Gör en pasta med bakpulver (ca en kopp bör finnas gott) och ljummet kranvatten. Tillsätt vatten långsamt så att du inte gör det för tunt. Rör den tills den är smidig och väl blandad.

2 Dab pastan på batteripolerna (stolparna där kablarna fästa till batteriet) tjockt. Detta kommer att bidra till att ta bort rost och crud som bildas runt stolparna. Låt pastan på ca 45 minuter. Rengör runt stolparna med din tandborste och sedan torka pastan av helt med en fuktig trasa. Torka batteripolerna utanför väl.

3 Prova en burk cola för rengöring terminaler. Om du inte har bakpulver eller vill prova denna lösning som är mycket mindre rörigt, bara hälla en hel burk cola över båda batteripolerna. Cola har fosforsyra som löser rost ganska snyggt. Det kommer också att ta bort smuts och fett. Cola kommer att bubbla och så snart det går kan du rengöra inlägg med en fuktig trasa. Se till att torka dem helt torr efteråt.

4 Överför korrosion något annat att hålla batteripolerna rena. Tejpa en koppar öre till toppen av batteri inte på stolparna själva. Med tiden koppar blir färg och bli korroderade men din batteripolerna kommer att vara ren. Bred ett tunt lager vaselin över varje batteripol innan du ansluter batterikablarna till det. Detta kommer också att förhindra korrosion på batteripolerna.

Tips

  • Lämna aldrig bilen sitter i mer än ett par dagar utan att starta den. Batteriet måste användas för att hålla laddas upp.