Historia Porsche Racebilar

August 8

Historia Porsche Racebilar


I en ofta citerad film linje, Tom Cruise sade en gång, "Porsche, finns det ingen ersättning." När det gäller europeiska sportbilar, är det citationstecken korrekt. Porsche är också knuten till racing, men. I själva verket har historien om Porsche varit ett med racingvärlden från början.

De första Porsche Cars

Historia Porsche Racebilar

År 1900 Ferdinand Porsche var inblandad i tre bilar, en av dem en racerbil.

Porsche har samma namn som Ferdinand Porsche, den första biltillverkaren i familjen. År 1900 var han ansvarig för hela eller delar av tre olika bilar. Den första var en elbil som var en gemensam insats som kallas "Lohner-Porsche." Dessutom uppfann han den första hybridbensin elbil och en all-wheel-drive racerbil. Således äktenskapet mellan Porsche och tävlingsbilar påbörjades.

Mer Porsche-Skapat bilar

Historia Porsche Racebilar

Ferdinand Porsche utformade racerbilar etablerad dominans i ett antal tävlingar.

Även om de inte bär namnet "Porsche" Ferdinand Porsche var ansvarig för att utforma ett antal sportbilar under loppet av ett par decennier. Att arbeta för flera tyska farhågor (notably österrikisk-Daimler), Porsche utformade flera racerbilar som fått segrar i flera högprofilerade tävlingar. Kanske den mest kända av dessa bilar var Mercedes kompressor sportbil. År 1933 en 16-cylindrig bakre motor Grand Prix Porsche race car infördes.

Stiftelsen för Porsche sportbilar

Historia Porsche Racebilar

Grunden för Porsche sportbilar har inrättats i enlighet med Volkswagen.

Ferdinand Porsche blev en designer för Volkswagen på 1930-talet och var till stor del ansvarig för den första Beetle. Av 1936, Porsche, som arbetar för Volkswagen utvecklat tre racing kupéer, som var och en bar namnet "Type 64." Dessa åkare förkroppsligade grundläggande fundament som skulle införlivas i alla Porsche sportbilar i framtiden.

Första sportbil namnet "Porsche"

Historia Porsche Racebilar

En Porsche 356 SL vann i Le Mans 24-timmars 1951.

I mitten av 1940-talet, var Ferdinand Porsches son Ferry designar bilar, följande i familjetraditionen. Han konstruerade en all-wheel-drive racerbil 1946, men den första bilen att faktiskt vara en Porsche verkar två år senare. Detta fordon, 356, introducerades 1948 och var den första sportbil som produceras under namnet "Porsche." 1951 en 356 SL vann den berömda "Le Mans 24-timmars."

Porsches poäng mer segrar

Historia Porsche Racebilar

Porsche koppling till racing klargjordes med många segrar på 1960-talet.

Under 1960-talet Porsche tjänat mer segrar för sina fordon. Porsche 718 RS 60 vann flera under sin första produktionsåret (1960). Två år senare Porsche 804 var segerrik i den franska Grand Prix. Segrar för Porsche 910 kom 1967. Flera andra modeller vann tävlingar före slutet av årtiondet, säkra Porsche namn band till racing.