Hur man fäster en trailer till en sport motorcykel

January 19

Stora sportmotorcyklar är helt i stånd att bogsera specialbyggda trailers, som produceras i en mängd olika konfigurationer från enkla last dumprar till tältvagnar med inbyggd madrass plattformar, dinetter och skärm rum. På grund av trailern låga vikt och lågt hängande position motorcykelns bogsera paket och bifoga en släpvagn till en sport motorcykel är vanligtvis en enkel process.

Instruktioner

1 Säkerställa kulan fäst sporten motorcykeln bogsera paketet är av samma storlek som den mottagare, som ibland kallas kopplaren, fäst vid släpvagnen tungan. Mätningen av kulan ska stämplas i den plana ytan på sin topp, och mätning av mottagaren skall stämplas i området strax bakom spärren. De flesta tillverkare passa en 1 7/8 tums ball mottagare.

2 Manövrera sport motorcykel och släpet så att kulan på sporten motorcykel ligger i anslutning till mottagaren på släpet. De flesta mc-transporter är extremt lätta och helt enkelt lyfts på plats, så är inte utrustade med tunga uttagen. Om det är nödvändigt att lyfta mottagaren och manövrera den bakre delen av motorcykeln nedanför mottagaren, använd de stabiliserande domkrafter under framkanten på släpvagnen.

3 Förbered tungan mottagare för koppling genom att frigöra spärrlåset, oftast genom att dra bakåt en liten skylt under spärrarmen och därefter lyfta spärrarmen till sitt vertikala läge.

4 Sänk trailern tunga mottagaren över sport motorcykelns dragkulan tills ordentligt; mottagaren kommer helt svepa den övre 80-procentigt bollinnehav när på plats. Sänk spärrarmen tillbaka till sitt horisontella läge och kontrollera att den ingripande tanden i undersidan av mottagaren har gått framåt under baksidan av bollen. Åter engagera spärrlåset genom att glida framåt under spärrarmen.

5 Installera en låsanordning i spärren lås för att förhindra spärrarmen från oavsiktligt flytta till sitt vertikala läge under gång. Använda antingen en saxsprint eller, om motverkar stöld är ett bekymmer, ett hänglås.

6 Anslut kabelkroken. Fäll släpvagn uttagen till deras helt lagrade konfigurationer.