Hur man byter en generator på en 2003 F-150

August 25

Hur man byter en generator på en 2003 F-150


F-150 har blivit en av Ford Motor Company mest populära märken. Det är mest känd för sin unika stil och prestanda. 2003-modellen representerade den sista fasen av vad som allmänt anses vara den bästa kroppen stil. Den vanligaste motorstorlek används i F-150 är den V-8. För att köra en V-8 tar makten. Som ni kanske redan vet, är generatorn används för att ladda batteriet och för att driva bilens elsystem när motorn är igång. Generatorn du ersätter har ett stort jobb att göra.

Instruktioner

1 Köp en ny generator från din lokala certifierade bildelar återförsäljare. Begära att den ursprungliga delen gjorts för 2003 Ford F-150. Håll ditt kvitto eftersom det kommer att komma väl till pass för att få kredit för din gamla generator.

2 Koppla helt övers batteri ligger på höger sida av lastbilen. Skruva skruvarna som håller klämmorna på stolparna med en skiftnyckel tills de är lösa. Dra klämmorna bort och låt dem hänga åt sidan.

3 Avlägsna bulten vid toppen och botten av generatorn med din skiftnyckel. Växelströmsgeneratorn är på motsatt sida av bilen från batteriet, hela vägen till vänster, framtill och på sidan av motorn. Bell kommer naturligtvis att börja falla bort linhjulet hjulet; dra bältet helt. Koppla bort de röda och vita adapter som är ansluten till motorn.

4 Installera den nya generatorn genom att placera det på samma sätt som du hittat den gamla innan du skruvas det. Placera bältet tillbaka på remskivan. Med en skiftnyckel, skruva in samma två skruvar som du tog bort i steg 3. Dra åt dessa bultar så hårt som du möjligen kan, även med hjälp av en liten kroppsvikt. Anslut den röda och vita kontakten tillbaka in i sidan av motorn.

5 Anslut batteriet en post i taget, dra åt dem båda säkert med en skiftnyckel.

6 Starta fordonet och lyssna efter ovanliga ljud, såsom skrammel. Provkör lastbilen.

Tips

  • Arbeta i ett väl upplyst område.
  • Med hjälp av en spärr in med en halv-tums uttag kan hjälpa dig att lossa och skruva fast skruvarna snabbare.
  • Be auto återförsäljare att nämna några särskilda noteringar som anges i sin dator om den nya generatorn.
  • Returnera den gamla generatorn till återförsäljare med ditt kvitto för vad som kallas en kärna återbetalning. Detta är vanligtvis 5 till 10 procent av kostnaden för den nya.
  • Låt lastbilen stå tills den är sval och generatorn har ingen värme.
  • Undvik att låta batterikablarna touch.